Сокирянщину відвідав керівник департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олександр Варжевський

Основною метою поїздки стало онайомлення з роботою аграрної сфери району, її основними потужностями. О.Варжевський спільно із заступником голови районної державної адміністрації Петром Бескупським та начальником управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Іваном Варчуком відвідав агроформування, які акумулюють найбільші посівні площі, а також сади.

Зокрема, посадовці оглянули закладку багаторічних насаджень ТОВ «Дністрові сади». За словами керівника товариства за рахунок іноземних інвестицій ними засаджено 199,3 га  за інтенсивною технологією з краплинним зрошенням. Одним із основних завдань даного напряму є вирощування високоякісної та екологічно-чистої продукції. В перспективі товариство планує посадку ще понад 100 гектарів інтенсивних молодих садів за європейською технологією, а також будівництво фруктосховища ємністю 15 тис. тонн. Загальна вартість проекту по закладенню багаторічних насаджень та будівництву фруктосховища сягатиме 20 мільйонів євро. Окрім залучення іноземних інвестицій в економіку району підприємство забезпечує робочими місцями понад сто жителів села Селище та прилеглих населених пунктів.

Також керівника департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації ознайомили з роботою товариства «Буковинський сад». Посадовці оглянули багаторічні насадження, які обробляються підприємством на  площі 327 гектарів, а також потужні фруктосховища з контрольованим холодильним режимом та регульованим газовим середовищем, збудовані на базі підприємства для забезпечення тривалого зберігання виробленої продукції та забезпечення її конкурентоспроможності на ринку.

Як зазначив заступник голови районної державної адміністрації Петро Бескупський на сучасному етапі для Сокирянського району аграрний сектор являється ключовою галуззю, яка має потужний інвестиційний потенціал. Тому,  пріоритетними для районної влади напрямами роботи в цій сфері є нарощування виробництва та підвищення конкурентоспроможності аграрного сектору, збільшення експорту сільськогосподарської продукції, розвиток інфраструктури аграрного ринку. На даний час на території району сільськогосподарським виробництвом займається сто п’ять приватних підприємств різних організаційно – правових форм господарювання.

Повідомляє сайт Сокирянської РДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 + 1 =