Сокирянська міська рада вимагає спростувати, ніби, недостовірну інформацію, яка прозвучала на радіо

На початку грудня нинішнього року в одній з програм новин місцевого радіомовлення прозвучала інформація, яка набула широкого обговорення серед мешканців Сокирянщини, але, головне, викликала обурення Сокирянського міського голови. Відразу на адресу телерадіоорганізації «Сокиряни» від Сокирянської міської ради надійшла вимога про спростування матеріалу, цитуємо: «безпідставно озвученої інформації про неналежну роботу міської ради з питання забезпечення потреб учасників АТО земельними ділянками. Ця інформація є неправдивою і направлена на підрив авторитету міської ради».

У наступному листі Сокирянської міської ради взагалі наводяться цитати з програми новин, яка не звучали у радіопрограмі: «а Сокирянська міська рада, як завжди…», «куди не глянеш, землі однієї людини» та «на сесії міської  ради розглядалось багато земельних питань, з яких жодного – по учасникам АТО». Відтак телерадіоорганізація «Сокиряни» змушена повторити частину інформації тижневої давнини, що стосується, зокрема, Сокирянщини.

Радіожурналісти на підставі інформації з офіційних джерел  порівнювали стан виділення земельних ділянок воїнам АТО.  Щодо  забезпечення мешканців Сокирянського району було зазначено, цитуємо:

«Повноваження надання у власність земельних часток учасникам АТО в межах населених пунктів належать органам місцевого самоврядування.  Відтак досконало не відомо, хто з бійців вже отримав землю, а кому з різних причин відмовили. Як повідомили у Сокирянській районній державній адміністрації, – Сокирянська міська рада лише в останні дні листопада надала дозвіл на розробку проекту землеустрою учаснику АТО Руслану Базю та його родині, хоча звернення від нього зареєстровано було ще 19 вересня 2014 року. А ще вісім заяв знаходяться на розгляді.

У той час на черговій п’ятдесятій сесії Сокирянської міської ради вже затверджено проекти із землеустрою та передані у власність жителям міста, які далеко не учасники АТО, для ведення особистого селянського господарства 10 земельних ділянок, розміром від 0,10 до 0,50 га. в основному у власність передано земельні ділянки в урочищі «станція Сокиряни», а також в урочищах «Аеродром», «Заріччя», «Ферма»  та у центральній частині міста на території колишнього РТП.

Тож, коли захисники вітчизни з Сокирянщини заслужать належного ставлення та поваги? А громада зрозуміє, як цілим родинам роздані, як у відомому творі, великі масиви земель, їдеш, їдеш : «Чия земля – прізвище відоме…»»

Варто додати, що у інформації, яка пролунала 2 грудня, було упущено, що 27 листопада на сесії міськради дано дозвіл на розробку проектної документації на чотири земельних ділянки родині ще одного військового Івана Рибарчука. Тут мусимо вибачитись, упустили. Проте прикро,  що з червня 2014, відколи в Україні розпочалося  забезпечення земельними ділянками учасників АТО, у Сокирянах  лише в кінці листопада надавали дозвіл і лише виготовляти проекти землеустрою, в той час, як у інших регіонах  солдати  вже отримали у власність земельні наділи. Відтак  Сокирянським міським головою Василем Равликом, за цей же час було передано у власність  громадянам міста більше 40 земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства. Цікаво, що отримали землю далеко не аграрники. Серед  щасливих власників земельних наділів – міські депутати, родини посадовців Сокирянської міськради, податківця, лікарів та   активіста місцевого майдану.

Також у зверненні Сокирянської міської ради зазначено, що цього ж 27 листопада з метою забезпечення потреб жителів міста Сокиряни – учасників антитерористичної операції та їх родин прийнято рішення щодо  резервування земель в урочищі «біля КП Клокушна» для цієї категорії громадян. Ось тільки у наданому міськрадою рішенні № 667/50-14 вказується, що вносяться зміни у призначення земельного масиву, і жодним словом не обмовлено про те, що ці земельні  наділи резервуються для учасників АТО. І де гарантія, що солдати отримають землю? Але навіщо резервувати землю аж поряд з сусідньою державою, як можливо було прямо в центрі на території того ж РТП виділити ділянки.

Телерадіоорганізація «Сокиряни» попри обурення деяких керівників органів місцевого самоврядування бере під особистий контроль виділення земельних ділянок воїнам АТО. Відтак просимо повідомляти про всі відомі факти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 + 6 =