Сокирянська ОДПІ:про порядок оподаткування іноземних доходів

Фізичні особи, які є громадянами України та працюють, тимчасово або постійно за кордоном, повинні декларувати доходи, отримані як із джерел в Україні, так і іноземні доходи.

Порядок оподаткування іноземних доходів встановлено п. 170.11 статті 170 Податкового кодексу, згідно з яким, якщо джерело виплат будь-яких оподатковуваних доходів є іноземним, то сума такого доходу включається до складу загального річного оподатковуваного доходу платника податку – їх отримувача, який зобов’язаний подати річну податкову декларацію, та оподатковується за ставками, визначеними в п. 167.1 статті 167 Податкового кодексу (15 та/або 17 відсотків).

Для отримання права на зарахування податків та зборів, сплачених за межами України, платник зобов’язаний отримати від державного органу країни, де отримується такий дохід (прибуток), уповноваженого справляти такий податок, довідку про суму сплаченого податку та збору, а також про базу та/або об’єкт оподаткування. Зазначена довідка підлягає легалізації у відповідній країні, відповідній закордонній дипломатичній установі України, якщо інше не передбачено чинними міжнародними договорами України.

Відповідно до Податкового кодексу, фізичні особи-резиденти у випадку одержання іноземних доходів у 2014 році, зобов’язані до 1 травня 2015 року подати річну податкову Декларацію про майновий стан і доходи у податкову інспекцію за своєю податковою адресою. Розрахунок податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб, отриманих з джерел за межами України здійснюється у додатку 4 до рядка 01.06 Декларації.

У разі неподання в установлений строк податкової декларації платник податків несе відповідальність, встановлену Податковим кодексом та іншими законами.

 

Начальник  ОДПІ                                         Л.В.Серебрянська

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 + 2 =