Сокирянське ВП попереджає: остерігайтеся незнайомців ромської національності

Шахраї підстерігають нас на кожному кроці: як на вулицях, так і в магазинах, як на робочих місцях, так і у власному будинку. Під обман може попастись кожен, причому не вдаючись до якихось фокусів та магії, а лише шляхом зловживання довірою чи використання найпримітивніших людських забаганок.

Надмірна довірливість — ось перший козир, який спрацьовує на руку шахраям. Здебільшого жертви самі проявляють необережність.

Останнім часом, хоча і прикро це визнавати, на території не лише нашої області і нашого району, а й усієї України почастішали випадки шахрайств, особливо за участю осіб ромської національності.

В цьому виді шахрайств предметами частіше за все стають ювелірні та золоті вироби, гроші, валюта, мобільні телефони. Злочинні дії ця категорія осіб вчиняє під приводом зняття порчі, продажу меду, ворожіння, релігійної утворі, скупки металобрухту, акумуляторів. Суб’єктами переважно виступають неповнолітні особи, учні, студенти та одинокі літні громадяни. Злочинці, які скоюють ці правопорушення, зазвичай з інших областей України і після скоєння шахрайств одразу тікають  до інших регіонів держави.

Керівництво Сокирянського відділення поліції звертається до жителів району з проханням не довіряти таким людям!

Аби з Вами не трапилося прикрих випадків, уникайте будь-яких контактів з ними (не вступайте в розмову, адже вони часто володіють гіпнозом, не реагуйте на їх прохання, вмовляння). З різних причин вони будь-що намагаються зайти до Вашої оселі, після таких «відвідин» часто-густо зникають гроші, коштовні вироби. Ні в якому разі не впускайте цих осіб у свої домівки, на подвір’я! Особливо не вірте їм, коли пропонують купити у них якісь товари за низькими, «привабливими» цінами.

Не будьте байдужими, коли Ви бачите підозрілих осіб ромської національності на вулицях, обов’язково – відразу телефонуйте на мобільний телефон дільничного офіцера поліції або до чергової частини поліції за номером 102 з метою перевірки даних осіб до скоєння крадіжок на території Сокирянського району