Сокирянські рятувальники попереджають!

Нехтування громадянами елементарних правил поводження біля водойм, зокрема, купання в нетверезому стані, необладнаних та невідомих місцях можуть призвести до трагічних наслідків.

Слід зазначити, що з початку року на водоймах Чернівецької області вже  зареєстровано 19 випадків необережного поводження на воді, під час яких загинуло 19 осіб з яких одна неповнолітня дитина. З огляду на це, рятувальники ДСНС постійно проводять рейди з безпеки на воді, під час яких звертають увагу відпочиваючих більш відповідально ставитись до заходів безпеки під час купання та проводять профілактично-роз’яснювальну роботу.
В районі  органами влади визначено 3 місця відпочинку біля водойм, з яких відповідає вимогам безпеки тільки один розважальних комплекс біля річки Дністер. Проте, досить багато мешканців і гостей району відпочиває на стихійних пляжах біля річок, озер, які не відповідають жодним вимогам безпеки.
2 серпня працівники Сокирянського РВ Управління ДСНС України у Чернівецькій області провели рейдові перевірки в населених пунктах: Кормань, Непоротове, Ломаченці, Новодністровськ в місцях масового відпочинку біля річки Дністер. В ході роботи громадянам розповідали про основні вимоги безпечної поведінки під час відпочинку, небезпеку купання в необладнаних місцях, де, зокрема, відсутні рятувальні й медичні пости, дно акваторії не обстежене водолазами, показали прийоми рятування потопаючого.
Крім того, фахівці ДСНС нагадали батькам, які відпочивали з дітьми, про необхідність навчання малюків правилам поведінки біля водойм, а головне, слідкувати за їх розвагами та ні в якому разі не залишати без нагляду.
Відпочивальники охоче спілкувались з рятувальниками та прислуховувались до їх порад, а також уважно вивчали тематичні листівки, які фахівці Державної служби України з надзвичайних ситуацій вручали під час проведення профілактичної роботи.

 Рятувальники ще раз звертаються до жителів  та гостей району!

з настанням спекотної погоди бути вкрай уважними та суворо дотримуватись  правил безпеки під час відпочинку біля водоймищ.

 Олександр Мостовий Сокирянський РВ Управління ДСНС України у Чернівецькій області