Сокирянські рятувальники провели рейд в житловому секторі

17 грудня працівники Сокирянського районного сектору Управління ДСНС України у Чернівецькій області провели інформаційно-роз’яснювальну роботу з мешканцями району, навчали їх правил безпеки під час опалювального періоду. Дані профілактичні рейди проводилися в місті Сокиряни, селах Сербичани та Шебутинці. Під час інформаційної кампанії обійшли 80 дворів, проінформували близько 2580 людей.

В ході спілкування рятувальники розповіли громадянам про виникнення пожеж на території району. Зокрема, йшла мова про ситуацію із виникненням пожеж у приватному житловому секторі, оскільки такі пожежі найчастіше стаються через недотримання правил безпеки самими краянами. Працівники Сокирянського районного сектору нагадали правила пожежної безпеки під час пічного опалення та правила безпеки з газовими приладами.

Така інформаційно-роз’яснювальна робота проводилася і в місцях з масовим перебуванням людей. Так, рятувальники відвідали автобусну станцію, в ході чого нагадали правила пожежної безпеки працівникам даних об’єктів та особам, які там перебували. У цих місцях були розміщені листівки зі зверненням Управління ДСНС до громадян щодо запобігання виникнення пожеж в житловому секторі

В ході рейду рятувальники також нагадали батькам про важливість навчання дітей правилам безпеки. Працівники Управління ДСНС звернули увагу дорослих на те, що батьки повинні дати дітям ті знання, які допоможуть їм зберегти власне життя та здоров’я.

 

Начальник Сокирянського РС

УДСНС України у Чернівецькій області,

майор служби цивільного захисту

С.М. Селезньов