Сокирянській районній музичній школі – 55!

2020 рік для Сокирянської районної музичної школи ім.Михайла Мафтуляка – ювілейний, їй виповнюється 55 років. Вся історія цього мистецького закладу є яскравим прикладом відданості своїй професії безмежно закоханих у музику людей. Колектив навчального закладу вкладає всю душу у роботу і може гордитися її плодами.

Батьки, що віддають своїх дітей у музичну школу, знають напевне, що там не лише плекаються дитячі таланти, а й виховується майбутня еліта Сокирянщини. А випускники школи вміють відчути прекрасне і передати свої почуття іншим. Любов до музики, до учнів, до своєї роботи сприяли вихованню цілої плеяди прекрасних музикантів, які є гордістю школи.

Сьогодні теплими словами ми згадуємо про тих, хто започаткував Сокирянську музичну школу, хто щедро дарував талант, уміння і тепло своїх сердець учням, хто віддав її розвитку не один десяток років. Це, в першу чергу, її багаторічний керівник –  Михайло Мафтуляк ,  заслужений працівник культури України, почесний громадянин села Гвіздівці, міста Сокиряни та Сокирянського району.

Історія музичної школи надзвичайно цікава. До 60 – х років вона функціонувала як філіал Кельменецької музичної школи. Та наполегливість керівника школи, високі досягнення вихованців дали свої результати. З 1965 року Сокирянська районна музична школа почала діяти як окрема структура. Зараз у закладі працює понад 20 викладачів на чолі з директором – Людмилою Мафтуляк. Хоча, мабуть, неправильно назвати їх просто «викладачами», адже це дійсно талановиті люди, які вкладають всю свою душу та віддають серце вихованцям.

Ансамблі сопілкарів, бандуристів, баяністів та акордеоністів, скрипалів, різні фортепіанні дуети та солісти, хорові колективи, оркестри духових та народних інструментів,фольклорні колективи, солісти-вокалісти є учасниками багатьох культурно-мистецьких заходів на Сокирянщині та обласних конкурсів та фестивалів. Їхні виступи – це справжнє музичне дійство, неймовірні емоції і враження усім присутнім.

Щиро вітаємо трудовий колектив, педагогів-ветеранів, учнів та випускників Сокирянської районної музичної школи ім.Михайла Мафтуляка із ювілеєм! Нових творчих досягнень, натхнення та наполегливості!