Сокирянський райвійськкомат запрошує офіцерів запасу на навчальні збори
poligon.w695

У червні на полігоні «Прибан» відбудуться тижневі навчальні збори з приписним складом бригади територіальної оборони та батальйонами територіальної оборони із залученням  понад 150 офіцерів запасу.

Наразі на території області проводяться підготовчі заходи, зокрема щодо оповіщення та виклику приписного складу підрозділів в районні та міський військові комісаріати.

Основним завданням зборів є вдосконалення учасниками військових навичок, бойове злагодження підрозділів у ході проведення тактико-спеціальних, командно-штабних навчань.

Формуються підрозділи територіальної оборони за рахунок військовозобов’язаних віком до 60 років, які або приписані до них, або уклали контракт на службу в резерві.

У військових комісаріатах області з резервістами проводиться роз’яснювальна робота щодо особливостей укладання такого контракту, адже це дає можливість бути залученим до виконання військового обов’язку, при цьому не відриваючись від звичної діяльності та місця роботи. Звісно, за виключенням щорічних короткотривалих зборів, які переважно проводяться з офіцерами.

Контракт в резерві територіальної оборони можуть укласти військовозобов’язані та особи, які не служили в армії, але мають військові спеціальності. Варто наголосити, що буковинці, які укладають контракт з місцевою бригадою територіальної оборони, в разі проведення мобілізації, будуть виконувати обов’язки по захисту свого краю у складі саме цієї бригади, а не направлятися в інші військові частини.

На час навчальних зборів за резервістами зберігається посада та заробітна плата за місцем постійної роботи, передбачено повне речове та продовольче забезпечення, медичне забезпечення, а також грошові виплати.

Працевлаштований особовий склад, окрім збереженої заробітної плати, після проведення 10-дібних навчальних зборів отримає виплати в сумі 1300 грн., безробітні – 2000 грн.

Більше інформації отримайте в Сокирянському районному військовому комісаріаті за адресою: м. Сокиряни, вул. Центральна,66.

Телефони: (037-39) 2-15-82