Сокирянців запрошують взяти активну участь у Європейському тижні мобільності
photo

Європейський тиждень мобільності (ЄТМ) щороку святкують у понад 5 тисячах міст Європи, щоб показати, що використання приватних автомобілів потрібно зменшувати, натомість – розвивати різноманітні альтернативні способи пересування містом, такі як громадський транспорт, велосипед,  піший рух та методи їх поєднання.

Наше місто, завдяки активістам громадської організації «Сокиряни – Відродження» , вперше  доєднається до цієї загальноєвропейської ініціативи з різноманітними заходами, які популяризуватимуть сталу мобільність. Відповідну хартію було підписано днями із Сокирянською міською радою.

З 3 по 16 вересня на Сокирянщині триває конкурс дитячого малюнку «У ліс на велосипеді», який ГО «Сокиряни-Відродження» проводить спільно із Сокирянським держлісгоспом. Підсумки дитячої творчості підбиватимуться 17 вересня.

18 вересня представники громадської організації разом із керівниками підприємств урочисто відкриватимуть велостоянки, які були облаштовані на заклик прихильників руху на двоколісних. 19 та 20 вересня у навчальних закладах відбудуться зустрічі з представникам поліції, держлісгоспу та велолюбителями.

21 вересня організатори влаштують акцію «Велосипедом на роботу, або в школу». У цей день усіх мешканців закликають сісти на велосипед та спробувати пересуватись по місту в справах на двоколісному транспорті. З 8 до 10 години ранку у кіоску «Форнетті» всіх велосипедистів  пригощатимуть запашною кавою, а юним любителям двоколісного транспорту презентуватимуть сік.

22 вересня у всьому світі проводиться День без автомобіля. В цей час сокирянців закликатимуть утриматись від поїздок на автомобілі та спробувати альтернативні способи пересування містом. Відтак, матимемо змогу відчути, якими можуть бути Сокиряни без надмірного шуму та з чистим повітрям. Крім цього 22 вересня буде організовано велоквест «Чи знаєш ти своє місто»

Громадська організація «Сокиряни–Відродження запрошує всіх сокирянців взяти активну участь у заходах присвячених Європейському тижню мобільності.