Соки…Шкідливо чи корисно?

23 березня в Сокирянському ВПУ відбулася презентація дослідницького проекту «Соки…Шкідливо чи корисно?»,  координатор якого – Тетяна Борисівна Черній, викладач хімії.

Актуальність роботи очевидна: соки – найпоширеніші та найпопулярніші продукти харчування. Їх виробництво маловитратне і вигідне, а значить, ринок соків може бути заповнений як високоякісною, так і низькосортною продукцією.

З цією метою старшокурсники, досліджуючи соки марок «Rich»,  «JAFFA», «4U», «Sandora», «Мрія», «Inter-pak», «Квант», провели якісний хімічний аналіз їх складу та можливість замінників, а також визначили вплив шкідливих компонентів на функції органів людини та виявили фальсифікації складу досліджуваних продуктів. На основі одержаних результатів юні дослідники зробили висновок, що значна частина підприємств не дотримуються вимог щодо використання та зберігання сировини, а значить сік зроблений з таких плодів може негативно вплинути на організм людини.

Презентуючи проект, учні порекомендували присутнім менше вживати соки, які продають в магазинах, а робити їх власноруч, використовуючи фрукти та овочі з власного саду.

«Вживайте натуральне, без консервантів! Подбайте про своє здоров’я та здоров’я близьких!» – саме такими словами був зроблений підсумок проведених досліджень майбутніми техніками-технологами.

 

  1. Я не робот коментує:

    Зустріч анонімних алхіміків

  2. выпускник коментує:

    понты ганяют

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

+ 88 = 90