Соціальний захист дітей – спільне завдання всіх служб, органів місцевого самоврядування та батьків
970743bfc296654b955aea015bd40cfe

Трагічні випадки зникнення дітей та їх загибель, що прокотилися країною та набули розголосу серед населення вимагають додаткових профілактичних заходів, особливо це стосується сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Механізм роботи місцевих рад як органів опіки та піклування  з дітьми, що опинилися в складних життєвих обставинах обговорено днями на семінарі – практикумі в райдержадміністрації. Учасниками заходу стали представники всіх дотичних соціальних служб,  освіти, правоохоронних органів, сільські голови та соціальні працівники місцевих рад.

Як зазначив голова райдержадміністрації Петро Бескупський, відкриваючи семінар, питання порядку денного надзвичайно важливе і завжди має бути на контролі, а його актуальність сьогодні вимагає додаткових  спільних профілактичних заходів.  Законодавчу базу, а також основні заході, що вживаються в районі  щодо запобігання  виникнення безпосередньої загрози життю дітей  або здоров’ю, а також про взаємодію органів влади на місцях та соціальних служб розкрила начальник служби у справах дітей райдержадміністрації І. Мельник, про профілактику правопорушень дитячої злочинності говорили представники районного відділу освіти та відділення поліції.

Цікавими та повчальними були тренінгові заняття щодо виявлення соціально нестабільних сімей та основних причин, які призвели до цього, що провела директор Районний центр соціальної служби для сімї, дітей та молоді І. Препелиця. Звернуто особливу увагу на домашнє насильство та не виконання батьківських обов’язків.

За результатами семінару ухвалено рекомендації, а  учасники отримали пакет методичних документів для використання в роботі.

Пише сайт Сокирянської РДА.