Співробітники УСБУ в Чернівецькій області виконують покладені на них завдання

Співробітники Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області старанно виконують покладені на них завдання в межах своєї компетенції щодо захисту державного суверенітету, конституційного  ладу, територіальної цілісності України, тероризму, корупції та організованої злочинної діяльності.

Протягом 2014-15 року складено 36 протоколів про корупцію на посадових осіб – держслужбовців та співробітників правоохоронних органів, за матеріалами СБУ винесено 68 обвинувальних вироків, оголошено 41 офіційне застереження, повернуто до бюджету майже 3 мільйони гривень.

Зокрема, УСБУ спільно з обласною прокуратурою викрили протиправну діяльність депутата сільської ради, який вимагав та отримав незаконну матеріальну вигоду в розмірі 14 тисяч доларів США за сприяння у виділенні земельної ділянки. Також затримали за хабарі співробітника міліції та начальника одного з відділів Державної екологічної інспекції в Чернівецькій області, виявили корупційне правопорушення в діях одного з керівників обласної ради, попередили викрадення  коштів з банківських рахунків комерційних структур, викрили привласнення керівником відділення одного з банків близько 2 мільйонів доларів США.

У першому кварталі 2015 року спільно із прокуратурою співробітники УСБУ затримали інспектора прикордонного загону, який вимагав і отримав 1500 євро за організацію незаконного переміщення через державний кордон України легкового автомобіля. А у взаємодії зі співробітниками митниці та прикордонниками виявили приховані від митного контролю серед пиломатеріалів тютюнові вироби, частина з яких була виготовлена на потужностях фабрики «Хамадей», розташованій на території підконтрольній терористичній організації «ДНР». Наразі триває слідство.

За матеріалами УСБУ засуджено керівника підприємства, який привласнив понад 170 тисяч гривень бюджетних коштів. Уже в цьому році набрав чинності вирок суду стосовно ревізора-інспектора Державної податкової інспекції, який вимагав та отримував хабарі від приватних підприємців.

Влітку минулого року УСБУ припинила протиправну діяльність злочинного угрупування, яке налагодило канал незаконного переправлення іноземних громадян з території Російської до країн ЄС. Злочинців уже засуджено.

Співробітники Управління вилучили з незаконного обігу понад 100 кг ртуті – отруйної речовини та упередили потрапляння в незаконний обіг боєприпасів, серед яких понад 700 бойових набоїв до автоматичної вогнепальної зброї. Виявлено та припинено 3 канали контрабанди: культурних та історичних цінностей, спирту, сильнодіючих речовин.

Також Служба безпеки України не допустила розповсюдження на Буковині матеріалів із сепаратистськими закликами, які за грошову винагороду намагався поширити мешканець Чернівецької області на замовлення російських структур. Викрила і затримала вербувальника найманців для участі у бойових діях на боці терористичних організацій т.зв. «ДНР» та «ЛНР».

Недавно на Буковину повернулася група співробітників, які виконували спеціальні завдання в зоні антитерористичної операції. Лише протягом двох місяців у результаті проведених оперативно-пошукових заходів опергрупою виявлено та припинено діяльність 5 диверсійно-розвідувальних груп, котрі готували терористичні акти на об’єктах життєзабезпечення та в підрозділах сил АТО з метою дестабілізації ситуації в регіоні, викрито і затримано розвідників та інформаторів терористів. Співробітниками Управління проведено документування протиправної діяльності 52 осіб, котрі брали безпосередню участь у терористичній організації ДНР та підозрюються в причетності  до іншого роду злочинів у сфері державної безпеки.

Ще одна група співробітників нині перебуває безпосередньо в зоні проведення АТО.

У цей складний для нашої держави час робота органів Служби безпеки є надзвичайно важливою та відповідальною. Ми вдячні небайдужим громадянам, які допомагають нам у боротьбі з ворогом. Нагадуємо, що в Управлінні СБУ в Чернівецькій області цілодобово працює телефонна «гаряча лінія» 54-02-04 для спільної боротьби з сепаратизмом, тероризмом та корупцією, куди громадяни України можуть повідомити про будь-які факти прибуття та перебування в регіоні підозрілих осіб, наміри здійснення сепаратистської, терористичної, диверсійної чи розвідувально-підривної діяльності, а також корупційні дії чиновників.

Співробітники Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області були, є і залишаються патріотами своєї держави, служать українському народу і готові захищати його зі зброєю в руках.

 

Прес-служба УСБУ в Чернівецькій області

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

+ 3 = 6