Справжній офіцер завжди допоможе

Вночі з 24-го на 25-те лютого, я, позаштатний кореспондент радіо «СОК-ФМ», в рамках виконання основного виду діяльності, рухався на своєму вантажному автомобілі МЕРСЕДЕС 814, з міста Чернівці до міста Сокиряни. Проїхавши достатньо пошкоджену ділянку дороги, перед в’їздом до смт. Кельменці, не доїхавши, десь 500 метрів до залізничного переїзду, вирішив зупинитися, щоб перевірити закріпленість вантажу. Проте не чекав, що, візуально широке та міцне узбіччя дороги, складе небезпеку для мене та мого автомобіля. Переднє і заднє праві колеса почали занурюватися в ґрунт узбіччя, коли автомобіль ще рухався, а завантажений кузов автомобіля потягло в доволі глибокий кювет. Машину перекосило над ним і я зупинив вантажівку. Від спроби виїхати, передня частина авто ще більше “закопалася”, а заднє праве колесо повисло у повітрі, від чого увесь вантаж (залізні труби) зсунувся з під правий борт кузова і ще більше нахилив вантажівку над кюветом.

Певний шок пригальмував мою здібність швидко приймати рішення в критичних ситуаціях. Я розумів лиш одне, що самотужки я не виберуся, потрібна допомога. Хто б міг мене виручити за 50 кілометрів від рідного міста.

І тут я пригадав, що керівником Дністровського відділу поліції, з базою в Кельменцях, є мій давній товариш, ще по службі в міліції, гарний професіонал, і просто хороша людина, Роман Бандуряк.

Не дарма говорять: «Друг пізнається в біді».

Хоча вже була достатньо пізня година, я в розпачі та можливо, в навіяній самому собі, безвиході, зателефонував до Романа та пояснив ситуацію. Він заспокоїв мене і сказав, що передзвонить. Так і зробив, запевнивши мене, що обов’язково допоможе, а вже за 5 хвилин під’їхали співробітники патрульної поліції, а ще за 5 – співробітники МНС.

Поки патрульні дбали про безпеку руху на даному відрізку дороги, рятувальники швидко та вправно витягли мою вантажівку з болотяного полону і я, без жодних ушкоджень, зміг продовжити рух додому.

Хлопці, які прийняли участь в моєму порятунку, продемонстрували вправність, злагодженість дій, навіть між підрозділами різного підпорядкування, а також людяність.

Я дякую за допомогу Кельменецьким МНСникам:

Логіну Віталію та Назарчуку Валентину;

патрульним поліцейським Дністровського РВП:

Дудці Станіславу та Бузурному Олегу і справжньому офіцеру, який не залишить людину в біді, Роману Бандуряку.

Дякую вам за вашу працю.

Хай береже вас бог.

 

Кореспондент ТРО «Сокиряни»

Андрій ЗАРЕМСЬКИЙ