Спростування чи спроба в черговий раз викрутитись? Пояснення чи оправдання? Що за матеріал у відповідь???

На злодієві  шапка горить? Таке влучне народне  прислів’я підходить до блискавично випущеного, ніби   викривального матеріалу Сокирянського міського голови, який він ввечері 29 червня направив  до  редакції  одного з «лояльних  до нього інтернет-сайтів» адже в той час,  коли в місті вирувала негода, і меру, як нікому, треба бути було у епіцентрі подій,  він дописував останні рядки свого матеріалу. Навіть після завершення негоди міські жителі бачили лише комунальників і заступника міського голови, але ж ніяк не мера. Прочитавши  таку  писанину-пояснення диву даєшся, від того,  хто керує улюбленим містом.  Одні лише слова:  «Публікація носить замовний характер, факти перекручені, інформація не відповідає дійсності, а самий інцидент спровокований Лугініч Ольгою Іванівною, не виключено – на замовлення» –  чого варті. Він,  напевне,  погано прочитав статтю, адже на Північно-Бесарабському порталі зазначено лише офіційні дані по зверненнях у відділення поліції та позицію постраждалої жінки, натомість також розміщено запрошення до всіх учасників інцинденту повністю розкрити подробиці неприємного конфлікту. А далі пан мер починає підтверджувати все, що розповіла постраждала жінка:

  • «Щоб уникнути ударів, виконуючий обов’язки старости села схопив Лугініч О.І. за руки, і посадив на стілець» – тож хіба не було рукоприкладства з боку посадової особи? Чи ловити за руки і силоміць садити на стілець, це звичайні правила роботи у Сокирянській ОТГ?
  • «При цьому Ольга Іванівна кричала і кілька разів ударила його ногами» – хіба ж не це саме розповідала Ольга Іванівна, що її тримали, а вона виривалась і кричала та просила про допомогу?
  • «Я вийшов у коридор і зателефонував на 102, повідомивши, що громадянка Лугініч О.І. бешкетує» – так і було вказано в статті, але ж хіба міський голова мав би залишати самих у кабінеті учасників конфлікту, навіть якщо  і жінка вела себе агресивно, і чи не міг він дзвонити до поліції з кабінету де проводився особистий прийом? А якщо залишив місце події, то як може стверджувати пан мер, що староста не міг ударити постраждалу, яку ще перед ним піймав за руки і утримував, що підтвердив сам міський голова?
  • «Ольга Іванівна Лугініч лаялась, спілкувалась телефоном з багатьма абонентами та просила (у абонентів) дати їй номер телефону голови райради Козака В.В. (аудіозапис додається)» – тож хто тоді замовив бійку, якщо у постраждалої навіть номеру телефону пана Козака немає? Знов нестиковка.

Тож якщо,  як зазначив пан Равлик, «буде підтверджено правдивість моїх слів»,  ми б не радили поодинці приходити на особистий прийом до посадових осіб Сокирянської об’єднаної громади жінкам, бо найменше, що може бути,  це їх будуть ловити за руки, силоміць садити на стілець, і в кращому випадку, просто тримати.