Стан поширення COVID-19 в Сокирянській територіальній громаді
ковід

В Україні станом на сьогодні на 40 % зросла кількість нових інфікувань COVID-19. Зокрема і на території Сокирянської територіальної громади зафіксовано нові випадки коронавірусної інфекції.

Станом на 25 лютого 2021 року, в стаціонарних відділеннях районної лікарні перебуває 32 особи з діагнозом COVID-19. За останню добу госпіталізовано 5 людей з підозрою на хворобу.

Наразі у 15-ти пацієнтів підтвердився діагноз «коронавірус», 17 людей очікують результатів ПЛР-тестування. 3 хворих – у важкому стані та потребують постійної дотації кисню. 20 пацієнтів – мають проблеми з диханням та періодично використовують кисневі концентратори. 3 людей – в реанімації. На жаль, 1 особа – померла.

На амбулаторному лікуванні з діагнозом COVID-19 перебуває 11 хворих: Сокиряни – 2; Романківці – 2; Сербичани – 3; Вашківці, Ломачинці, Коболчин, Білоусівка – по 1 людині.

Вкотре застерігаємо, дотримання трьох простих правил протиепідемічної безпеки – дотримання соціальної дистанції, носіння маски та регулярна дезінфекція – рятує життя. Дбайте про своє здоров’я! При перших симптомах респіраторних захворювань обов’язково зателефонуйте своєму сімейному лікарю.