Старість тільки на папері, справжня молодість, – вона в душі

Тільки із висоти прожитих років починаєш розуміти весь сенс життя, усвідомлюєш проблеми буття та запоруку здоров’я і щастя. Час невблаганний, як і неминуча старість. Та інше питання, як її зустріти? Як не втратити оптимізм, молодецький запал, жагу до життя?

З нагоди відзначення 25 річниці Міжнародного дня людей похилого віку у актовій залі Територіального центру соціального обслуговування населення зібралися ветерани війни та праці, керівники первинних ветеранських організацій сіл, волонтери, представники влади та просто люди поважного віку.

Розпочали свято аматори славного хору «Доля». Подарували гостям неймовірно щирі та душевні пісні про життя, Україну та рідну Сокирянщину. Учасники пісенного колективу – люди поважного віку, тому своїм прикладом наочно показують, якою може бути старість. Веселою, запальною, задушевною і спокійною, щирою і теплою,із піснями та танцями…

Із вітальними словами до винуватців свята звернулися керівники району.

Голова районної ради Василь Козак зауважив, що саме вони, люди поважного віку, є першими порадниками та критиками. Побажав ветеранам міцного здоров’я та довгих років життя.

Петро Бескупський, т.в.о. голови райдержадміністрації наголосив, що влада району робить все можливе, аби покращити та полегшити життя ветеранів та всіх людей похилого віку.

Керівник Територіального центру соціального обслуговування Наталя Гановська щиро привітала всіх винуватців свята та зауважила, що не хоче навіть і вживати словосполучення «похилий вік», адже всі присутні – люди ПОВАЖНОГО ВІКУ.

Приємним моментом стало нагородження ветеранів, голів ВО та волонтерів почесними грамотами та грошовими преміями. Вітаючи нагороджуваних, керівництво побажало їм ще довгих років співпраці та натхнення.

Позитивні емоції та гарний настрій супроводжували винуватців та гостей свята. Ще довго лунали гарні пісні та дружні жарти. Споглядаючи цю картину, ти ще раз запевняєш себе в тому, що старість, вона тільки на сторінках паспорта, а справжня молодість – в душі. У цих людей можна запозичити щирість, душевність, теплоту сердець та оптимізм. А їх життєва мудрість – у літах чесної праці, творенні добра і бажання приносити радість!