Стартував районний мистецький проект “Майстри народного мистецтва Сокирянщини”

Споконвіку витвори майстрів народної творчості були виразниками національної ідеї, оберегами історичної пам’яті, які живили і зміцнювали надію народу на краще майбутнє. Сокирянщина здавна славилася й славиться своїми талановити митцями, гончарами, вишивальницями, килимарницями та іншими творчими людьми, які створювали життєво необхідні речі, що поєднували у собі красу, неповторність  і доцільність.

В районному будинку народної творчості та дозвілля стартує мистецький проект «Майстри народного мистецтва Сокирянщини».  Метаю даного проекту є розповідь про майстрів кожного населеного пункту та висвітлення фото їх робіт. Ми покажемо вам неповторну красу народної вишивки, різноманітні килими та неймовірні  вироби з глини – являються духовними скарбами нашого народу, які милують око наповнюючи душу приємними враженнями та позитивними емоціями.

Перша наша розповідь про майстрів міста Сокиряни, які у свої роботи вкладають частиночку душі.

Валентина Борисівна Ярова – творча, талановита, сповнена нових креативних ідей. З самого дитинства відкрила в собі талант до малювання. З часом, в шкільні роки, почала вчитися від бабусі вишивати. Ввесь свій вільний час присвячує улюбленій справі. Любов до творчості з великим задоволенням передає своїм учням, адже Валентина Борисівна вміло керує Сокирянською районною художньою школою. В різноманітній колекції найбільше до душі припадають картини маслом «Жоржини» (2012 рік) та «Хризантеми» (2014 рік). Своєю оригінальністю заманює око прихильників народної творчості вишита картина «Мистецький політ» (2000 рік).

Лариси Миколаївни Скаженюк – викладач Сокирянської районної художньої школи. Роботи творчої людини доповнюють красу виставок наших майстрів. Гобелени та картини у її виконанні щоразу додають ексклюзивності та оригінальності кожній виставці, які неодноразово були представлені на районних, обласних та всеукраїнських конкурсах.

Надія Іванівна Кривчанська  – щоразу креативними ідеями та вмілими руками створює оригінальні вироби. Жодне свято у районі не обходиться без творчого внеску майстрині: оформлення сцени, стендів. Надія постійно долучається до оформлення книжкових полиць у ЦБС та надає цінні поради працівниками сільських бібліотечних закладів та клубних установ.

Ми пишаємося талановитими людьми, які з кожним разом відкривають свої таланти по – новому. Велика вдячність Вам за Вашу творчість!

 

Олеся Янчак