Сторінками поезій Тараса Шевченка

Живи душа поетова святая,

Живи в святих своїх речах

І ми, читая, оживаєм,

І чуєм Бога в небесах.

Такими словами 5 березня в Сокирянській центральній районній бібліотеці розпочався поетичний акорд «Сторінками поезій Тараса Шевченка», присвячений 205-ій річниці пам’яті великого поета, художника, філософа.

В приміщенні бібліотеки зібрались небайдужі до світлого Шевченкового слова. Разом з ведучою, провідним бібліотекарем Наталією Грубою учні 11 класу Сокирянського ЗЗСО №1 (класний керівник Мельник Валентина Василівна) перегорнули сторінки життя генія, мислителя, пророка, людини незвичайної долі і надзвичайного таланту Тараса Григоровича Шевченка.

На поетичному акорді лунали геніальні твори Кобзаря у виконанні Тетяни Мусурівської, Ольги Гладкої, Дарини Паращук. Поезії українських поетів, присвячених Тарасу Шевченку, емоційно звучали у виконанні Олександри Мельник, Євгена Досяка та Діани Баранської. Учнівська молодь мала змогу ознайомитись з книжковою виставкою-портретом «Тарасе, ми завжди пам’ятаємо тебе».

Захід пройшов у теплій атмосфері  і всі присутні ще раз переконалися, що Шевченко – це наша душа, наша мудрість, наша сила. І які б нещастя, муки не випадали на долю нашого народу, він вистоїть, якщо з ним буде Шевченко, його слово.

Живімо Шевченком, вивчаймо його, думаймо над його істиною і не забуваймо слова поета.

 

                                                                   Директор Сокирянської ЦБС

Валентина Верега