Страшна не реформа, а… реформатори?

Найперша тема розмов жителів Сокинського району – лікарня. Це слово, хоч і неприємне, всюди на слуху: від базару до міськради і від центру до околиці,   на зупинці та в саду доводиться чути про болюче для району питання.

Як же інакше? Адже колись заболить, без сумніву, в кожного. Сумніваються люди в іншому: чи буде куди звернутися з болячкою?

Тривале реформування медичної галузі району роздробило раніше одну структуру – Центральну районну лікарню на кілька –  минулих років були відокремлені Центр первинної медико-санітарної допомоги та підрозділ екстреної медичної допомоги. А нещодавно, як сніг на голову медиків надійшли звістки про створення Сокирянською об’єднаною громадою нового центру первинної допомоги з вимогою про звільнення кабінетів та інформація про можливе скорочення кількох відділень. Тож не дивно, що медики вкрай стривожені станом справ з реформування медичної галузі району.

Тож днями відповідно до доручення заступника губернатора краю Володимира Куліша, на Сокирянщині працювала група керівників Департаменту охорони здоров’я ОДА на чолі з заступником начальника управління – начальником відділу організації лікувально-профілактичної роботи та охорони здоров’я дітей і матерів управління організації та розвитку лікувально-профілактичної допомоги населенню Крикливець Любов’ю Григорівною. Посадовці вивчали ситуацію та головне зустрілись з трудовим колективом медичної сфери району та ініціаторами створення нового Сокирянського ЦПМСД.

Думка лікарів та молодшого медичного персоналу була однозначною – ніякого нового медичного закладу на Сокирянщині не потрібно. Більше того, жорстка критика звучала на адресу міського голови Василя Равлика та очільника медичного закладу Сокирянської об’єднаної громади Миколу Місюрка. Лікарі не вибирали слів та називали речі своїми іменами. Наразі всі, як один,  відмовились працювати у новоствореній структурі.

За результатами зборів колективу медичних працівників прийнято звернення до Сокирянської районної ради з проханням не допустити  роздрібнення та знищення медичної галузі Сокирянського району. Тобто зібрання було  не лише емоційним протестом, а стало організованим дієвим засобом проти порушення чинного законодавства та нехтування думки чисельного колективу медпрацівників .