Суд відхилив надумані догани і незаконне звільнення у Ломачинцях новодністровськими чиновниками
1571219318_lomachyntsi

Сокирянський районний суд визнав незаконним та скасував рішення відділу гуманітарної політики Новодністровської міської ради про звільнення Ніни Багрійчук із посади завідуючої Ломачинецьким дошкільним навчальним закладом.

изображение_viber_2020-01-30_13-51-35

Нагадаємо події річної давності, а саме – як звільняли із посади завідуючої Ніну Семенівну Багрійчук новодністровсько-ломачинецькі чиновники. Саме у цей час 2019 року пані Багрійчук Новодністровська міська рада виписала нову трудову книжку, а щоб були підстави для звільнення, – ще й дві догани, за нібито невиконання посадових обов’язків. Справжня трудова книжка жінки знаходилася у відділі освіти, молоді та спорту Сокирянської РДА, отже,  питання про звільнення цієї людини мали б також узгоджувати там.

ДНЗ с.Ломачинці відповідно до рішення сесії  Сокирянської районної ради, – в оперативному управлінні структурними підрозділами РДА. Фінансування установи здійснюється за рахунок районного бюджету. Зауважень до Ніни Семенівни, як керівника дитячого садочку ніколи не виникало. Навпаки, і районне керівництво, і ломачинчани переконують, що пані Багрійчук – людина совісті, справжній професіонал, що вміло тримає в порядку дошкільний навчальний заклад.

Але знайшлися «причини» на звільнення у відділу гуманітарної політики Новодністровської міської ради. Те, що жінку звільнили незаконно, констатує і Сокирянський районний суд. Інше питання, чи подаватимуть апеляцію із Новодністровська, чи, можливо, визнають, що діяли поза правовим полем?