Сумна доля вуличного освітлення у селі Ломачинці
t_1_vulichne-osvitlennia-u-zmiyintsi

Ломачинецька сільська рада попереднього скликання за сприяння Сокирянської районної ради, райдержадміністрації та ТОВ « Сварог» провели у с.Ломачинці освітлення центральної вулиці Шлях.

Освітлення функціонувало до січня 2019 року, а далі, у зв’язку із ліквідацією сільської ради, так звана Новодністровська ОТГ не мала коштів заплатити Сокирянському РЕМу і освітлення було відключене. Про це йдеться на фейсбук сторінці «Думка ломачинчан».

Як стверджує автор, гроші з`явилися, освітлення включили і воно функціонувало до січня 2020 року, але заступник міського голови Новодністровської міської ради Нажига разом з фейковим ( як довів суд) старостинським округом вирішили , що лампи освітлювання дають погане світло (хоча вони були працюючі і в гарному стані) і вирішили замінити на LED-лампи. Відповідно до рішення Новодністровської міської ради №304 від 05.12.2019 року, цитуємо: на будівництво мереж електроосвітлення с.Ломачинці було заплановано 2300000грн (це залишок станом на 01.01.2018р).

У газеті «Буковина» у січні 2020 року наш сумнозвісний депутат Сокирянської районної ради Нажига, пишуть ломачинчани, опублікував статтю, де вказував, що Новодністровська міська рада на освітлення в с.Ломачинці виділила більше 200 тис. грн.

Фактично (не важко порахувати) замінили 37 працюючих ламп, отже , вартість однієї –  майже 5500 грн (варто звернути увагу , що вартість однієї LED- лампи в мережі інтернет варіює від 700 до 1200 грн).

Постають  питання: а де решта грошей? Куди поділися працюючі лампи? Чому не освітлили знятими лампами хоча б одну із вулиць села? Чи, може,  заступник Новодністровського міського голови разом із в.о.старости «прихватнули» гроші і майно, яке належить територіальній громаді с.Ломачинці?