Свято 8-го Березня у ЗДО «СУНИЧКА» с. Василівка

Весна і мати. Що в них спільне є, що жінку ми порівнюєм з весною? Бо кожна з них у світ – життя дає: Весна – Землі, а мама – нам з тобою.

Настала довгоочікувана зміна: лютий на календарі змінився першим весняним місяцем – березнем. А це означає, що прийшов кінець сніжним і суворим бурям, скоро можна буде забути про морози і порадіти зеленоокій весні. Березень – красивий весняний місяць.

З його приходом хочеться сміятися і співати: як весела крапелька бурульки, як дзвінкі березневі струмки, як іскристий сонячний зайчик. І, хоча, зима інколи у березні дає про себе знати та серце вже наспівує радісні мелодії.

Це тому, що з приходом весни , ми святкуємо таке чудове й ніжне свято – 8 Березня. У день 8 березня загострюється почуття любові і ніжності. Хочеться цілувати рідні, жіночі руки і нескінченно дякувати за подаровані ними: тепло, ласку, смачні обіди, зв’язані рукавиці, випрасувані сорочки і ще багато – багато різних, дуже потрібних справ.

З трепетом в дитячому садочку очікують весняний бал на честь ніжних дівчаток, веселих сестричок, дбайливих мам і бабусь. Свято 8 Березня – ще одна можливість хлопчикам показати свою силу і проявити турботу. А дівчаткам показати свої нарядні сукні, вміння танцювати і співати. 8 Березня – одне з найулюбленіших свят у дитячому садку «Суничка». Цьогоріч воно пройшло весело та незвичайно.

Скільки підготовки, репетицій, очікування і хвилювань. Адже готуватися до свята діти та дорослі почали ще за місяць. Вихователі разом з музичним керівником складали сценарії, бо кожен педагог дитячого садочку знає, як важливо вдало скласти сценарій свята. Адже це яскрава мить, яка запам’ятовується зазвичай на роки, а іноді і на все життя. Кожен з педагогів постарався скласти свій, індивідуальний сценарій 8 Березня для своєї групи. Але й діти не сиділи без діла. Вони теж активно готувалися до свята. Скільки старання, любові та творчості проявили вони, готуючи подарунки для улюблених мам, бабусь, сестричок! Малята майстрували для мам невеликі подарунки: тюльпани, листівки, сувенірчики, колективні роботи. А також репетирували і вчили ролі, розучували вірші, пісні, танці, а потім з гордістю показували свою творчість. Разом з вихователями діти прикрашали групу, музичний зал квітами та  малюнками.

4 та 5 березня вихователі молодшої (Біжан О.С.) та середньо-старшої груп (Мікірін М.В.) а також музичний керівник (Гнатчук П.А.) ЗДО «СУНИЧКА» організували й провели з дітьми цікаві ранки до свята 8 Березня. Зранку у дитячому садку відчувалася радісна й весняна атмосфера.

І, звичайно, вихователі вели з дітьми бесіди про любов до мами, бабусі, неньки України.

На святах звучали лагідні пісні про маму, слова вдячності і любові. У незвичайних та цікавих змаганнях брали участь вихованці обох груп. Діти дивували своїми казковими перевтіленнями, а саме – дзвінкими й радісними голосочками, майстерністю в танцях, декламуванням віршів та неперевершеним дитячим артистизмом. Свято 8 Березня пройшло цікаво і незвично.

Вже юний березень підбадьорюється, вмиваючись талою водою, і потихеньку роздає всім навколо яскраві весняні фарби. Теплішає сонце, зелень перших травинок привертає до себе увагу. З’явилися боязкі проліски – зовсім ще крихітні й тендітні. І душа співає: «Весна іде! Весні дорогу !»

В.о. директора ЗДО «Суничка» с.Василівка

Валентина ШИБІНСЬКА