Свято юних талантів – заключний акорд цього навчального року

У віночок заходів з нагоди завершення навчального року у школах України чарівною квіткою мистецтва вплелося  і свято з нагоди випуску учнів Сокирянських районних мистецьких шкіл.

Випускники 53-го випуску Сокирянської районної музичної школи ім.М.Мафтуляка та 34-го випуску Сокирянської районної художньої школи за час навчання зробили вагомі кроки у мистецтві: оволоділи музичними інструментами, навчилися малювати, зустріли багато нових людей, отримали масу вражень, побачили,  яким гарним є творчий світ.

Викладачі  районних шкіл естетичного напряму  навчили своїх учнів не тільки грати на тому чи іншому інструменті, впевнено тримати олівець, і пензлем створювати неповторні картини, але й цінувати прекрасне, розвивати інтелект, логіку, пам’ять. Додали навиків  вмінню спілкуватися, гідно триматися на сцені, створювати картини і скульптури. А ще заняття музикою і живописом допомагають розкрити свою душу, висловити свої емоції та почуття. За час навчання випускники взяли участь у шкільних, обласних та районних культурно-мистецьких заходах. Учні музичної школи виступали у концертах, а юні художники – представляли свої картини на виставках, конкурсах і вернісажах.

За гарною традицією у святково прикрашеній залі схвильовані батьки, учні, викладачі оплесками зустріли випускників шкіл.

Усіх присутніх привітав перший заступник голови районної державної адміністрації Андрій Маркевич.

Начальник відділу культури районної державної адміністрації Раїса Горн відзначила важливість творчого розвитку дітей, здобутки учнівського та педагогічного колективів за минулий навчальний рік. Адже кожен учень сьогодні може з великою гордістю сказати, що він є випускником Сокирянських районних мистецьких шкіл.

З нагоди свята грамотами відділу культури райдержадміністрації за успіхи у навчанні та активну участь у обласних та районних культурно-мистецьких заходах нагороджені випускники районної художньої школи та районної музичної школи ім.М.Мафтуляка Алексєєва Олена, Кувіла Вікторія, Лучак Ліна, Метрусь-Марущак Надія, Нємєц Андрій, Савчук Карина, Тарабузан Тарас, Чумак Альона.

Всіх присутніх привітали директор Сокирянської районної художньої школи Валентина Ярова та директор Сокирянської районної музичної школи ім.М.Мафтуляка Людмила Мафтуляк. У своїх виступах вони відзначили, що більшість випускників продовжили мистецький шлях. Частина з них своїми здобутками прославляє Сокирянщину за її межами, інші – повернулися у школи у ролі викладачів. Ті, хто обрав іншу професію, – назавжди у своїх серцях залишили частинку світла від спілкування з прекрасним.

Сьогоднішні випускники отримали свої перші в житті дипломи. А це означає, що вони одержали професію, музичний чи художній фах, який завжди і при будь-яких обставинах гарантує кожному стати успішною особистістю у майбутньому. І кожен з вчорашніх учнів вважає, що це –  заслуга, перш за все,  учителів. Адже вони дали своїм вихованцям могутній стимул для того, щоб хлопці і дівчата краще грали, співали і малювали, мали різнобічне уявлення про життя та світ краси.

Із завершенням навчання випускників привітали викладачі мистецьких шкіл Лариса Скаженюк та Лілія Гладкова.

Від імені батьків із сердечними словами до випускників звернулася Альона Тарабузан.

Першокласники, майбутні музиканти і художники  також щиро привітали випускників та продемонстрували свої перші успіхи у мистецтві.

На завершення свята випускниця районної музичної школи Гринько Ельвіра зі словами подяки звернулася до викладачів та батьків. Також сказала, що випускники в цей день усім присутнім дарують незвичайне спілкування з прекрасним світом мистецтва та продемонструють свої досягнення: під час заходу відбулася презентація екзаменаційних робіт випускників Сокирянської районної художньої школи «Палітра юних» з різних напрямів мистецтва – малюнок, живопис, композиція, скульптура. А у концертній програмі, у якій взяли участь випускники Сокирянської районної музичної школи ім.М.Мафтуляка , прозвучали класичні та сучасні музичні і вокальні твори.

Відділ культури

Сокирянської райдержадміністрації