«Сила нескорених або уклін вам, Захисники України!»

14 жовтня – величний і багатий на свята день. Для нас, українців, це свято християнське і національне. Воно символізує зв’язок поколінь, невмирущість героїчних традицій нашого народу. В Україні 14 жовтня, День Українського козацтва, водночас із днем святої Покрови Пресвятої Богородиці.

В рамках інформаційної кампанії «Сила нескорених або уклін вам, Захисники України!» в Сокирянському вищому професійному училищі було проведено тематичний захід за участю учасників бойових дій, членів їх сімей, присвячений «Дню Захисника України». А саме, спортивні змагання «Козацькі розваги», між командами «Козаки» та «Січові стрільці».

Викладач предмету «Захист Вітчизни» – Вулковський О.Г. організував зустріч та вишколи з учасниками бойових дій, демонстрації макетів зброї із залученням курсантів добового наряду училища. Здобувач освіти групи № 23 «М» Жук Устім прийняв участь у пісенному батлі «Сила нескорених».

Класні керівники, майстри в/н і куратори провели уроки мужності, квести із залученням ветеранів АТО/ООС, організували з учнями флешмоб «Дякую захисникам України!» та надіслали вітальні листівки підтримки для воїнів, які перебувають на лікуванні у головному клінічному госпіталі м. Київ.

Вперше в історії училища захід розпочався з традиційного виконання гімну України, який виконала акапельно викладач фізичного виховання – Барчук Діана Василівна разом із командами «Козаки» та «Січові стрільці». На свято були запрошені почесні гості, учасники бойових дій: штаб-сержант – Москалюк Володимир Михайлович, який проходив службу у 2017-2018 рр. під Маріуполем, в складі зведеного прикордонного військового підрозділу;

– капітан внутрішньої служби – Гавдюк Ігор Вікторович, який боронив кордони нашої держави з 2017 по 2018 р., у складі 109-го батальйону 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади «Єдельвейс», населений пункт – Золоте -Катеринівка, Луганської області;

– майор Збройних Сил України, який боронив кордони нашої держави з 2016 по 2020 р. в зонах бойових дій Донецької та Луганської областей – Гайдей Богдан Олександрович;

– представники Національної поліції, які привітали учасників заходу та передали прапори своїх підрозділів для музею новоствореної кафедри військової підготовки та фізичної культури і спорту нашого навчального закладу.

Свято пройшло цікаво, змістовно та весело. Майбутні захисники продемонстрували свою мужність, силу, спритність та відвагу. В перервах змагань зі святом всіх захисників привітали: учениця №20 «Т» групи – Болюк Яна, учень №35 групи – Хорошенюк Максим, який підняв святковий настрій та виконав на акордеоні веселу «Польку», учениця №16 «О» групи Коваль Дар’я продемонструвала елементи больових прийомів самозахисту і наприкінці заходу учениця №17 «О» групи – Кушнір Анастасія, зі сльозами на очах, зачитала зворушливий лист від солдата. Ведучі заходу Галак Олег та Яковина Дар’я привітали всіх зі святом, подякували учасникам бойових дій та всім, хто нині зі зброєю в руках оберігає наш мир і спокій. Учасники заходу схилили голови та вшанували пам’ять всіх загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіальної  дошки воїна, нашого земляка, випускника Сокирянського вищого професійного училища – Загребельного Степана Ігоровича, героя, який загинув захищаючи єдність і неподільність української держави.