Ситуація із грипом на Сокирянщині під контролем, та хворих більшає

За результатами щоденного моніторингу, ситуація щодо захворюваності на ГРВІ і грип в районі контрольована. Разом з тим, спостерігається збільшення хворих як серед дорослого населення, так і серед дітей. Нині лікування в районній лікарні отримали  34 хворих, з них 15 дітей. На стаціонарі перебуває  7 хворих на пневмонію. Та, як кажуть лікарі, хворих набагато більше, які, на жаль, лікуються вдома.

Як повідомили у відділі освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, незважаючи на всі профілактичні заходи, запровадження в окремих навчальних закладах карантину, кількість хворих дітей зросла. Отож, вже від сьогодні знову на карантин закриті 9 освітніх установ, в тому числі і дошкільні. Обмежено проведення масових заходів.

Медики наполегливо просять, якщо ви відчуваєте  наступні симптоми, відразу звертайтеся до медичних закладів. Початкові ознаки захворювання: часті головні болі, підвищується температура тіла до 39-40 градусів, сильний кашель, що супроводжується ускладненим диханням, нудота, блювання, біль у м’язах і суглобах, проблеми з шлунком.