Ситуація щодо захворювання дітей в с. Шебутинці стабільна

За повідомленням заступника головного лікаря Сокирянської центральної районної лікарні стан дітей, яких госпіталізували з ознаками гострого гастроентероколіту задовільний.  Впродовж останніх трьох діб звернень по медичну допомогу більше не надходило.

За словами начальника відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації наразі в Шебутинецькому НВК проведено комплекс профілактичних та протиепідемічних заходів, перевірено стан харчоблока та  якість води. Відхилень від норми не виявлено, учні школи приступили до навчання. Ситуація знаходиться під контролем райдержадміністрації  та профільних служб.

Як повідомлялося 7 вересня до Сокирянського районного відділу лабораторних досліджень Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» надійшли екстрені повідомлення про звернення за медичною допомогою до Сокирянської ЦРЛ 4 хворих дітей з ознаками гострого гастроентероколіту, які відвідують НВК в с. Шебутинці. Трьох хворих госпіталізували до Сокирянської ЦРЛ, одна дитина отримує амбулаторне лікування. За оперативною інформацією, ще 8 дітей, які відвідують даний заклад, звертались за медичною допомогою до АЗПСМ с. Шебутинці.