Талановиті вихованці Банченського монастиря вітали з Різдвом в установі по виконанню покарань

Різдво Христове – світле свято для кожної людини. У цей день замислюємося про духовну сторону нашого життя, що є цінним в очах Вічності.

«Божий син народився!»- ця блага вість вже більш, ніж 2000 років радує людство. Колядки, вечеря, сім’я за святковим столом, на якому обов’язковою є смачна кутя та узвар, присутність на службі у церкві – все це має місце у кожній української родині на велике православне свято. Але тих, хто волею долі цю світлу подію зустрів у місцях позбавлення волі, свято не обійшло стороною.

Днями традиційно до Сокирянської колонії завітали отець Михайло Жар, Лонгин, єпископ Банченський, вікарій Чернівицької єпархії та його талановиті вихованці. Усі засуджені молились  разом зі священнослужителями. Після проповіді, присвяченої народженню Христа, священики здійснили помазання єлеєм усіх присутніх.

Діти натхненно  співали колядки, вітали  зі святом. Кожне слово мало великий зміст,  співом колядки доторкнулись краю, де залишилися дім, родина, діти. І як гарно співали!

… Лети, лети, колядка, на хвилях музики до землі рідної, наповни серця світлим почуттям радощі та любові. Народився той, хто дарує кожному грішнику надію, віру та любов.

Дітки весело колядували і розповідали віршики, прославляючи та оспівуючи величне народження Богомладенця Ісуса Христа. Дітки зуміли подарувати присутнім чудовий настрій та показати, як вони розуміють, і наскільки для них довгоочікуваним є свято Різдва Христового. Після невеликої концертної програми засуджені отримали від благодійників різдвяні подарункові набори.

За все таким жаданим гостям дякував начальник установи Геннадій Мартинюк.

Хвилюючі слова слухали присутні від отця Лонгина.

На завершення зустрічі всі прочитали спільну молитву, у якій дякували Богові за батьків та просили для рідних добра, здоров’я, сили перемогти всі труднощі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

+ 61 = 70