Територіальній громаді с. Санківці Санковецької сільської ради передано у власність земельну ділянку та житловий будинок

Відповідно до ст. 1277 Цивільного кодексу України, в разі відсутності  спадкоємців за заповітом і за законом, усунення їх від права на спадкування, неприйняття ними спадщини, а також відмови від її прийняття  орган місцевого самоврядування зобов’язаний подати до суду відповідну заяву після спливу одного року з часу відкриття цієї спадщини.

Так, прокуратурою Хотинського району встановлено, що в листопаді  2013 року в с. Санківці померла місцева жителька. Спадкоємців за заповітом і за законом  у жінки не було. Оскільки протягом більш ніж рік спадщину, а це земельна ділянка, житловий будинок та господарські будівлі, ніхто так не прийняв, то прокуратурою району до Хотинського районного суду пред’явлено заяви в інтересах держави в особі територіальної громади с. Санківці про визнання спадщини відумерлою на загальну суму 85180 грн. Вищевказані заяви задоволені, земельна ділянка, житловий будинок та господарські будівлі передано територіальній громаді Санковецької сільської ради.

 

 

 

Виконувач обов’язків прокурора району

молодший радник юстиції                                                                     А.Кіореско

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 + 2 =