Традиційний щорічний фестиваль-конкурс щедрівок та колядок відбувся на Сокирянщині

Для Сокирянщини уже стало доброю традицією щороку в січневу пору проводити районний фестиваль щедрівок та колядок, який дозволяє продемонструвати місцевий колорит кожного населеного пункту району, а також створити гарний настрій та емоції учасникам свята. І хоча цьогоріч було прийнято рішення провести святкове дійство менш масштабно та гучно, зал районного будинку народної творчості та дозвілля був переповнений.

Розпочалось святкове дійство з духовного гімну «Боже великий єдиний, нам Україну храни!» у виконанні камерного хору «Гроно». З вітальним словом до присутніх звернувся в.о.голови, заступник голови районної державної адміністрації Богдан Банчук, побажав миру, злагоди та добра.

За його словами такі заходи як сьогоднішній, мають надзвичайно важливе значення для українців. «Це наша історія, це наші звичаї і традиції. В колядках та щедрівках відображається вся сутність  української душі. Без цих унікальних проявів нашої культури неможливо уявити справжню Бессарабію,» – сказав він.

Відтак, гості святкового дійства мали змогу послухати щирі українські колядки та щедрівки, переглянути театралізовані вистави, які демонстрували звичаї і традиції притаманні кожному окремому населеному пункту. За результатами проведення фестивалю членами журі визначено кращий колектив, який представлятиме Сокирянщину в м. Чернівці.

Впродовж всього свята присутні насолоджувалися виробами народних умільців населених пунктів району на виставці новорічно – різдвяної атрибутики.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

45 + = 55