У 2017 році субвенція на розвиток інфраструктури ОТГ Буковини складає майже 62 млн., а Сокиряни отримають лише 1,5 млн.

Держава активно підтримує об’єднані територіальні громади, зокрема, у вигляді субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури. У 2016 році перші 10 громад Чернівецької області отримали 45,4 млн. грн. субвенції, на кінець року вони зуміли реалізувати 67 проектів майже на 100% виділених коштів.

У 2017 році сума субвенції зросла і складає 61,9 млн. грн. на ОТГ Чернівецької області. Розподіл коштів визначається за формулою і залежить від кількості сільського населення та площі території громади. Про це повідомляють на офіційному сайті Чернівецької ОДА.

Цікаво, що відповідно до методики розрахунку субвенції в  залежності  від кількості сільського населення та площі найбільше отримає у 2017 році Сторожинецька ОТГ – 11,2 млн. грн., Вижницька ОТГ – 6,6 млн.грн, по п’ять мільйонів надійде на розвиток Мамалигівської, Великокучурівської і Чудейської ОТГ, навіть на Вашковецьку громаду Сокирянщини буде пере розділено 2,4 млн. бюджетних коштів, а на Сокирянську передбачено всього 1,5 млн. В той час якби Сокирянщина об’єдналась в одну громаду  то на розвиток інфраструктури населених пунктів було б виділено субвенції близько 16 млн. грн..

Відтак через особисті амбіції Сокирянського міського голови та його «команди», зневагу до думки жителів міста Сокиряни і сіл району, щодо до об’єднання до Сокирянської ОТГ населених пунктів, які не ввійшли до двох створених громад і третьої Новодністровської, що перебуває в процесі об’єднання, населені пункти недоотримали близько 14,5 млн. грн..  Ще більше бюджетних коштів могло б надійти у 2016 році. Та що там думка населення для пана Равлика. В нього є одна, своя і вона виключно правильна. І радитись з сокирянцями,  кого приєднувати до ОТГ, а кого ні, він не збирається, бо це не передбачено законодавством. Принаймні, це він заявив на одній з нарад.

Тож більшість населених пунктів району чужі на «святі життя», що іменується розвиток інфраструктури ОТГ, а Сокирянська громада збирає крихти, що впали зі стола. Що ж самі винні бо дозволяємо знущатись над собою.