У 204 окрузі нардепом обрано Максима Бурбака

Швидко і, можливо, передбачувано завершились виборчі перегони – відтак обрано новий склад Верховної Ради України. І хоч центральна виборча комісія ще продовжує опрацьовувати результати волевиявлення, проте значний відрив конкурентів один від одного дає можливість проаналізувати результати прихильності виборців нашого 204 округу та Сокирянщини.

Відтак у одномандатному виборчому окрузі здобув перемогу представник провладної  партії «Народний фронт» Максим Бурбак, він отримав більше 24% голосів виборців, що взяли участь у голосуванні 26 жовтня. Міністр Інфраструктури України набрав більше голосів у Заставнянському, Хотинському та Кельменецькому районах. Друге місце також у висуванця партії влади – «Блоку Петра Порошенка» Володимира Куліша і близько 18% голосів. На третьому місці з результатом більше 16% голосів виборців округу – представник Сокирянщини, самовисуванець Василь Козак.

Серед політичних партій та блоків на цьогорічних парламентських виборах по 204 округу впевнену перемогу отримав Народний Фронт – майже 36% голосів виборців, у партій «Блок Петра Порошенка» та Олега Ляшка відповідно другий та третій результат.

Якщо проаналізувати результати волевиявлення на Сокирянщині, то серед мажоритарників тут прогнозовано впевнено переміг Василь Козак, його підтримали 8542 місцевих жителя, а це майже 43% голосів. Найбільший відсоток довіри Василь Васильович отримав у Грубній та рідних Романківцях.  На відміну від переважної більшості населення району, у трьох населених пунктах – Кормані, Ожевому та Василівцях не підтримали кандидатуру місцевого жителя і більшість у цих придністровських селах проголосувала за Максима Бурбака.  У Новодністровську з 4197 громадян, які виявили бажання взяти участь у виборах  – 1257, а це майже 30%- підтримали Володимира Куліша, 985 – Максима Бурбака, 635 – В’ячеслава Добровольського і лише 249 Василя Козака.

Різняться показники і політичних уподобань Сокирянського району та міста енергетиків – якщо у районі більшість здобув Народний фронт, то у Новодністровську з незначним відривом лідирував Блок Петра Порошенка .

Особливістю цьогорічних парламентських виборів є низька активність виборців, навіть на Сокирянщині, де зафіксовано найбільший відсоток відвідування виборчих дільниць, він сягнув лише 55,53. В Новодністровську явка значно нижча – лише 49%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

44 + = 47