У Чернівецькій області за матеріалами СБУ засуджено інспектора-податківця

Набрав чинності вирок Шевченківського районного суду м. Чернівці стосовно ревізора-інспектора Державної податкової інспекції, який вимагав та отримував хабарі від приватних підприємців.

Встановлено, що податківцю було доручено провести позапланові перевірки двох підприємців за скаргою громадянки щодо порушення трудового законодавства та невиплати їй заробітної плати. Проте інспектор вирішив «домовитися» з цими підприємцями, вимагаючи за висновки перевірки на їхню користь по 4 тис. грн. з кожного. Для реалізації злочинної схеми податківець запропонував підприємцям перерахувати кошти на банківський рахунок начебто за придбання будівельних матеріалів.

Квитанції інспектор обміняв на підписані ним акти без відображення порушень. Буквально за півгодини податківець-хабарник отримав від іншого підприємця 400 доларів США за обіцянку лояльного ставлення.

За матеріалами СБУ у липні минулого року прокуратурою було розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди) та ч. 2 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України. У грудні суд визнав інспектора винним у скоєнні злочину та призначив покарання у вигляді 2 років 1 місяця позбавлення волі.

 

 

Прес-служба УСБУ в Чернівецькій області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

78 + = 86