У червні нинішнього року буковинська бізнес-спільнота поповнила Зведений бюджет на 131,6 млн. грн.

Про це поінформував в.о.начальника Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області Михайло Сеничак.

«На поточний момент немає нічого важливішого ніж стабільне і ритмічне наповнення бюджетів. За підсумками роботи регіонального відомства у червні цього року спостерігаються позитивні тенденції мобілізації коштів до місцевого та Державного бюджетів. Так, показник динаміки збору платежів до загального фонду державного бюджету порівняно з фактом червня 2013 року складає  105,1 відсотки, а до місцевих бюджетів – 104,0 відсотки» – відзначив Михайло Сеничак.

Загалом, цьогоріч у червні до загального фонду Державного бюджету зібрано 39,2 млн. грн., з них податку на прибуток – 8,5 млн. грн. та податку на додану вартість – 26,0 млн. грн. Порівняно з аналогічним періодом минулого року казна додатково отримала 1,9 млн. грн.

До місцевих бюджетів за червень 2014 р. спрямовано 92,4 млн. грн. Такі надходження на 11,0 млн. грн. перевищують заплановані та на 3,5 млн. грн. більше аніж торік.

Характеризуючи показники основних податків, що формують місцеві бюджети відмічається, що головним джерелом його наповнення у червні 2014 року залишається податок на доходи фізичних осіб – 68,8 млн. грн., або 77,4 відсотки від загальних надходжень. Ця сума на 3,2 млн. грн. більше фактичних надходжень червня минулого року.

Михайло Сеничак переконаний, що виконання бюджетних призначень у минулому місяці забезпечено за рахунок багатьох чинників, передусім використання усіх наявних резервів – розширення бази оподаткування та залучення до оподаткування коштів тіньової економіки.

«Окремо необхідно акцентувати, що найбільша заслуга в позитивних напрацюваннях належить саме сумлінним і чесним платникам, що спонукає наповнити наші відносини новим змістом без зайвого тиску – бізнес системно розвивається та отримує прибуток, а бюджет відповідно поповнюється та реалізовує програми соціально-економічного розвитку» – підкреслив в.о начальника Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області.

Начальник  ОДПІ                                                 Л.В.Серебрянська         

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 + 2 =