У Хотині зловмисники вкрали дві скриньки для пожертв

У суботу серед білого дня з одного із хотинських магазинів викрали скриньку, в яку небайдужі люди кидали пожертви на будівництво нової церкви УПЦ КП і подарунки дітям до дня Святого Миколая, повідомляє видання «Хотинські вісті».

На відео з камери спостереження видно, як жінка, роззирнувшись, невимушеним жестом засунула скриньку, зроблену з великої пластикової банки, під пальто та вийшла з приміщення крамниці.

У понеділок стало відомо, що злодійку знайшли. У Хотинському відділенні поліції поінформували: підозрювану затримано, однак подробиць не повідомляють. Триває слідство. За різними оцінками, у скриньці було від 10 до 20 тисяч гривень.

Крім того, в ніч із суботи на неділю скриньку для пожертв на будівництво храму викрали із церкви Різдва Христового УПЦ КП м. Хотин. Як розповів настоятель Дмитро Шора, зловмисники, пошкодивши вхідні двері, проникли всередину і винесли її.

– У неділю мені зателефонували і запитали, чому відкрита церква, – каже священик. – З‘ясувалося, що вкрали скриньку з пожертвами прихожан. Гроші виймаємо щомісяця, тож сума там могла бути невеликою, але обурює сам факт. У той же день скриньку знайшли у дворах неподалік – поламану і порожню.