У Кельменецькому районі триває тиждень знань безпеки життєдіяльності

З метою навчання дітей правил безпечної поведінки, формування у них практичних навичок, як діяти у разі різних надзвичайних ситуацій, задля підвищення інтересу молоді до пожежно-рятувальної справи з 23 по 27 квітня у навчальних закладах району проходитиме Тиждень знань безпеки життєдіяльності.

Заходи відбуватимуться за участі та ініціативи Управління ДСНС України у Чернівецькій області, Управління освіти Кельменецької РДА.

У рамках Тижня знань для учнів та дошкільнят відбудуться чимало цікавих подій. Діти матимуть змогу побувати на екскурсіях у пожежно-рятувальних підрозділах, відкритих уроках на тему безпечної поведінки, позмагаються у конкурсах, вікторинах, брейн-рингах. На уроки до школярів та зустрічі із вихованцями дитсадків щоденно будуть приходити рятувальники. Фахівці Служби порятунку продемонструють дітлахам  пізнавальні мультфільми, проведуть ігри, під час яких легко і з  користю навчать дітей безпеки життєдіяльності.

Зокрема, такий захід відбувся у Середній загальооосвітній школі І-ІІІ ступенів с.Бабин. Рятувальники завітали у заклад і розпочали своє знайомство із пожежно-рятувальною справою. Вогнеборці  розповіли гостям про свою повсякденну роботу, продемонстрували спеціальний бойовий одяг, в якому вогнеборці ліквідовують пожежі, спорядження рятувальників та аварійно-рятувальний автомобіль, пояснили, як відбувається виїзд чергового караулу на пожежу або надзвичайну подію. Діти мали змогу посидіти в кабіні пожежного авто. Окрім цього, фахівці Служби порятунку навчили педагогічний колектив та школярів Бабинської ЗОШ, як користуватися первинними засобами пожежогасіння, продемонстрували принцип роботи вогнегасника. Учні та педагоги спробували на практиці ліквідувати умовне загорання, використовуючи вогнегасник та воду.