У Коболчині підключено першого абонента до швидкісної сучасної мережі Інтернет

21 листопада на свято Архистратига Михаїла коболчинці отримали можливість користуватись послугами підключення до високошвидкісного Інтернету від Укртелекому за технологією ADSL2+ – телефон і Інтернет на одній лінії.

Відзначимо, що в той час , як  інші провайдери інформаційних послуг вимагають за  підключення до мережі від 500 до 2000 грн., а  кошти на будівництво ліній до населеного пункту збирають усією громадою, волоконно-оптична лінія зв”язку  до Коболчина побудована виключно за кошти ПАТ “Укртелеком”, силами районного Цеху телекомунікаційних послуг №7 та за сприяння сільського голови Гринюка Віктора Івановича.

Відтак зв’язківці урочисто підключили до мережі першого абонента – Коболчинську сільську раду. Наразі триває збір заявок та підключення всіх бажаючих.

Зі слів начальника дільниці продажу послуг Ольги Яблочнікової, вартість підключення до мережі Інтернет від Укртелекому є  символічною –  1 гривня, а ще за 1 гривню можна отримати абонентське обладнання з функцією бездротового доступу. Всі абоненти додатково можуть скористатися послугою цифрового телебачення, де налічується 136 каналів та база з 10000 фільмів та серіалів.

Відрадно, що такі оптично-волоконні магістралі будуються і до інших населених пунктів Сокирянщини. Як запевнив начальник Цеху телекомунікаційних послуг Олександр Госик, – на черзі ще декілька населених пунктів Сокирянського р-ну, до яких вже підведено волоконні лінії зв’язку і на даний час виконуються пусконалагоджувальні роботи. Відтак у перспективі  всі населені пункти Сокирянського району будуть мати можливість скористатися послугами високошвидкісного Інтернету.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

+ 15 = 16