У Ломачинцях незабаром відбудуться вибори – нажиги «січуть ногами»
aU33wIgaLrTEQdRyXrNM.h430

У черговому випуску районної газети «Дністрові зорі» Ломачинецька сільська виборча комісія оприлюднила Постанову про «Призначення проміжних виборів депутатів Ломачинецької сільської ради». Нагадаємо, що раніше ломачинчани невдоволені свавіллям депутатів сільської ради ініціювали і провели процес відкликання шести сільських обранців за народною ініціативою. Здавалось би,  в невеличкому  селі на Сокирянщині небайдужі жителі скористались своїм конституційним правом, чим не найкращий прояв демократії. То ж  всі демократичні сили, які прийшли до влади після Революції гідності,  мали б підтримати таке починання і всіляко сприяти народу. Аж ні. Такі різкі зміни у складі депутатського корпусу, який, до речі,  попри волю місцевих жителів вперто виконує замовлення і штовхає Ломачинці до приєднання, навіть вже без сусідніх сіл до Новодністровська, вочевидь не на руку тіньовим кардиналам, які шукають свій особистий політичний і економічний зиск з цього союзу.

Тож нещодавно на кількох обласних Інтернет- ресурсах з цього приводу давав інтерв’ю, ніхто інший, як працівник Новодністровської міської ради Ігор Нажига.

Всі бажаючі можуть ознайомитись з цією нісенітницею і перекручуванням фактів у повному обсязі, а ми собі дозволимо сконцентрувати вашу увагу на кількох важливих моментах.

Ігор Нажига відкрито дезінформував журналістів краю, що нібито ініціативна група у складі кількох осіб підбурює місцевих жителів та нібито ініціювала відкликання 6 депутатів. Натомість, хто мав можливість побувати на останніх подіях у селі Ломачинці, міг вочевидь переконатись, що у селі жителі масово невдоволені діяльністю сільскої ради і голови, особисто. І їх не налякати ні спецпризначенцями, ні іншими силовими методами. А ініціативна група без зайвих зусиль за кілька днів зібрала більше за необхідну кількість підписів жителів та подала всі необхідні документи до виборчої комісії. А шість депутатів сільської ради вже зобов’язані скласти свої повноваження, адже є відповідні висновки і рішення сільської виборчої комісії.

Як завжди, Ігор Михайлович приплів до волевиявлення ломачинчан голову райради Василя Козака, стверджуючи, що таким чином він хоче зірвати процес об’єднання. Звичайно, легше знайти «цапа-вібувайла», аніж привселюдно визнати недовіру виборців до нинішньої сільської влади та її курсу.

Згадав Ігор Нажига, що Сокирянщина – прикодонний район і що тут розташовані стратегічні об’єкти, і те, що через безвихідь ломачинчани намагались привернути увагу влади, протестуючи на пішохідному переході, – гарною картинкою для російських пропагандистів. Так,  не кращий метод для виявлення та ствердження своєї думки, однак сільські жителі захищали своє село. Натомість, у 2014 році Ігор Нажига, намагаючись заробити авторитет та ухиляючись від мобілізації, особисто зі своєю родиною перекривав автодороги на «Грибку». Тоді ж він, на відміну від своїх односельців, не бажав захищати село і Державу. І тоді картинка була ще яскравіша.

Обурює Ігоря те, що голова Сокирянської РДА скликає наради, на яких як в школі, вичитує сільського голову та надає доручення. Хоча депутат райради і за сумісництвом працівник Новодністровської міської ради мав би знати, що здійснення головами та очолюваними ними виконавчими комітетами сільських (у тому числі і Ломачинецької), селищних і міських Рад делегованих повноважень державної виконавчої влади згідно з законодавством є обов’язковим, і за їх невиконання або неналежне виконання вони несуть відповідальність перед Президентом України, Кабінетом Міністрів України, а також відповідними головами державних адміністрацій

Така місія нажиги – непрофесіоналізм, помножений на амбіційні судження людини, що пробиває собі дорогу життям СКАРГАМИ, НАКЛЕПАМИ, НЕПРАВДИВИМИ ЗВИНУВАЧЕННЯМИ… Хоче брехун постійно брати собі чуже… А тим часом уже призначено проміжні вибори депутатів Ломачинецької сільської ради, 18 серпня 2018 розпочинається виборчий процес.