У Михалківському НВК школярам розповідають про безпеку життєдіяльності та дорожнього руху

Відомо, що найдорожчий скарб людини – це її власне життя і здоров’я. Незнання або невміння дотримуватися  певних правил часто призводить до втрати не тільки здоров’я, а навіть життя. Як ми знаємо, що з кожним роком зростає інтенсивність автомобільного руху на дорогах України. А це в свою чергу, підвищує відповідальність усіх учасників дорожнього руху: водіїв, пішоходів, пасажирів. Тому, щоб зберегти своє здоров’я та життя , потрібно завжди чітко дотримуватись встановлених правил дорожнього руху.

У Михалківському  НВК з 4 по  8 листопада проходить  Тиждень безпеки життєдіяльності та Тиждень безпеки дорожнього руху. Метою проведення цього тижня є поліпшення якості навчально-виховної роботи з дітьми з питань особистої безпеки. Різноманітною за змістом і формою профілактичною роботою з питань попередження дорожньо-транспортного травматизму охоплено 100% учнів навчального закладу.

Відповідно до тематики тижня в НВК проводиться ряд інформативних заходів, націлених на підвищення обізнаності та усвідомлення найгостріших проблем безпеки дорожнього руху та безпечної поведінки в побуті. У понеділок проводилася виставка малюнків на тему «Безпечна дорога до школи», були проведені бесіди з учнями по правилах дорожнього руху у 1-11 класах. У вівторок учням була представлена презентація «Дорожні правила вивчай, їх ніколи не забувай». У  середу ,4 листопада , відбулася зустріч учнів 6 -9 класів із начальником  сектору реагування Сокирянського відділення поліції  С.М.Березаном , де  учні дізналися про загальні правила дорожнього руху, які повинен знати кожен учень та керуватися ними в житті, дію світлофора, дорожніх  знаків,  права та обов’язки пішоходів тощо.

Також до НВК завітав провідний інспектор Сокирянського районного сектору Управління ДСНС  Д.Б.Багрій,який  розповів про правила безпеки з електричними приладами та правила поводження  при пожежі,ознайомив з принципами дії вогнегасників.

Школярі уважно прослухали і зробили для себе висновки щодо необхідності  дотримання  правил  дорожнього руху та безпечного побуту . Це  може зберегти  їх життя і здоров’я, а також  життя і здоров’я інших людей  та відвернути  негативні наслідки.

Під час практичного заняття з лікарем АЗПСМ  Банчук О.І. діти мали можливість ознайомитися з правилами надання першої допомоги потерпілому під час дорожньо-транспортних катастроф.

Проведення заходів такого характеру в школі є на сьогодні дуже потрібними та дієвими, адже дають  знання, уміння  і практичні навички з безпеки життєдіяльності та на випадок екстремальної ситуації.

Заступник директора з виховної роботи

Романюк Ю.В.