У Михалковому поліцейські вилучили 1081 рослину конопель

30-го травня спільно зі слідчо-оперативною групою дільничні офіцери Сокирянського відділення поліції здійснили санкціонований обшук у двох господарствах 68-річного жителя села Михалкове Сокирянського району. Повідомляє Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

У будинку на території одного з господарств правоохоронці виявили паперовий згорток із подрібненою речовиною рослинного походження, зовні схожою на канабіс, а також засоби для вживання наркотичних речовин.

На території присадибної ділянки іншого господарства поліцейські викрили цілу плантацію нарковмісних рослин. Працівники поліції вилучили 1081 рослину конопель, 19 з яких вирощувалися кустарним методом у горщиках. Крім цього, поліцейські виявили два пакети з насінням конопель.

Усе виявлене вилучене та направлене на експертизу до Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.

За вказаними фактами проводяться досудові розслідування у кримінальних провадженнях, відкритих за статтями 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України.