У Олексіївці ознайомились з прогресивними технологіями захисту яблуневих садів

16 серпня 2018 року працівники садівничої галузі краю мали змогу взяти участь у  семінарі щодо  вирощування садових культур, який відбувся на базі ТОВ «Молодіжна аграрна спілка»  в с.Олексіївка.  У навчанні також взяли участь  представники аграрно – хімічних компаній, які спеціалізуються на  виробництві засобів захисту садів.

Учасники практикуму ознайомилися з новітніми технологіями вирощування плодових культур, обговорили системи захисту продукції садівництва від шкідників, хвороб та бур’янів. Представники провідних вітчизняних та іноземних компаній поінформували  садівників про актуальні системи та засоби захисту плодових, їх найпоширеніші хвороби та шляхи подолання, а також представили нові препарати з ефективними діючими речовинами.

Після пленарної частини семінару учасники оглянули молодий інтенсивний сад який вирощується за європейськими технологіями в ТОВ «МАС»  с.Олексіївка.

З неабиякою цікавістю садоводи спілкувались з представниками Чернівецької компанії «СВІК». Дане підприємство займається реалізацією та монтажем холодильного обладнання для фруктосховищ. Відтак вже ефективно працює на Сокирянщині, має схвальні відгуки.