У розпорядженні ОТГ у 2019 – максимальні фінанси
OTH-1-890x395

З 1 січня 2019 року вже 33 об’єднаних  територіальних  громади Чернівецької області вийшли на прямі міжбюджетні відносини з Держбюджетом. Загалом,  громади нашої області отримають 1 млрд. 236 млн. грн. трансфертів, з них  – 760 млн. грн.. – освітньої субвенції, 221 млн. грн – медичної субвенції та 256 млн. грн.. базової дотації. Освітня та медична субвенції мають цільовий характер, а от базову дотацію громади використовують на власний розсуд.
Як повідомили Північно-Бесарабському інформаційному порталу  в офісі реформ, на відміну від попереднього року, жодна ОТГ не віддаватиме кошти до Держбюджету у вигляді реверсної дотації. 32 громади отримають базову дотацію, лишень Новодністровська ОТГ не матиме ні реверсної, ні базової дотацій.
Найбільші громади отримають найбільше коштів дотацій з Держбюджету.

Так, Сторожинецька ОТГ матиме у своєму кошторисі  понад 27 млн. грн., Великокучурівська  – більше 16 млн. грн., Новоселицька – 15 млн. грн. Крім того, в Держбюджеті передбачено 2,1 млрд. грн. на розвиток інфраструктури об’єднаних громад, які будуть розподілені окремою постановою Кабінету Міністрів України.

Сокирянська об’єднана громада одержить  4 млн. 425 тис. грн., в той час як Вашковецька – 4 млн. 642 тис. грн… Цікаво, що відповідно до даних офісу реформ,  бюджет Новодністровської громади не матиме трансферів. Загалом очікується, що на ці цілі ОТГ нашої області отримають 57-62 млн грн.