У Селищі керівники місцевого самоврядування обговорили питання соціально-економічного розвитку територій та залучення інвестицій

Нещодавно на базі Селищанської сільської ради відбувся районний семінар за участю голови районної державної адміністрації Петра Бескупського, голови районної ради Василя Козака, заступників голови райдержадміністрації Андрія Маркевича та Ірини Тарасової, заступника голови районної ради Олексія Бойка, керівника апарату райдержадміністрації Алли Ладан, сільських голів, керівників структурних підрозділів районної державної адміністрації. Серед питань порядку денного – соціально-економічний розвиток села Селище, перспективи та стратегія розвитку району вцілому,  порядок проведення аукціону щодо продажу права оренди на земельні ділянки, порядок визнання спадщини відумерлою. Також було обговорено необхідність виготовлення Схеми планування території Сокирянського району та оновлення містобудівної документації населених пунктів району.

В ході семінару Селищанський сільський голова Віталій Новоженя поінформував учасників про основні аспекти розвитку населеного пункту, залучення інвестицій в економіку села, створення робочих місць, сплату податків та наповнення місцевого бюджету. Зокрема, Віталій Іванович зазначив, що запорукою успішного розвитку села та забезпечення людей робочими місцями є залучення інвестицій. Він також ознайомив учасників семінару з роботою товариства «Дністрові сади», яке орендує понад триста гектарів земель у селі, ефективно вирощує продукцію садівництва та забезпечує жителів села робочими місцями. Як наголосив голова райдержадміністрації Петро Бескупський, кожне село має свій потенціал для залучення інвестицій і сільський голова першим має бути зацікавлений в їх залученні. А голова районної ради Василь Козак звернув увагу на те, що сільські голови мають передусім навести лад у сфері земельних відносин, здійснити інвентаризацію землі та встановити відсоток сплати земельного податку згідно норм чинного законодавства.

Сільські голови мали змогу обговорити проблеми, які найбільше їх хвилюють, з представниками відділів райдержадміністрації.

Відтак учасники семінару ознайомилися з роботою Селищанського навчально-виховного комплексу, умовами навчання учнів та перебування діток у дошкільному підрозділі закладу, а також почули плани керівництва НВК для покращення матеріально – технічного забезпечення освітньої установи, якості навчання та виховання дітей.

Інформує сайт Сокирянської РДА.