У Сербичанах на громадському обговоренні люди стали на бік ПРАВДИ! (ВІДЕО)

 Знайдіть в собі мужність, відшукайте свою СОВІСТЬ…  Одні і ті ж особи прагнуть керувати сербичанцями, та не мають підтримки і вперто не хочуть ЦЕ визнати. Рідне село стає …чужим і далеким… Кілька уже знайомих дійових осіб ображають близьких.. Заради чого?Чиї проблеми виходять на передній план??? Чого обшукують село кілька горлапанів? Хто береться  за зміни?

У Сербичанах вкотре обговорили перспективу приєднання до Сокирянської МТГ. На громадські слухання завітала чимала кількість жителів села, яких напередодні запросила ініціативна група із числа активістів населеного пункту. Люди зібралися, аби ще раз послухати експертів та зрозуміти, які перспективи відкриються перед Сербичанами після того, як вони дадуть згоду приєднатися до сусідньої ОТГ. Як виявилося згодом, ніхто із представників обласної влади та, так званої, ініціативної групи не зміг пояснити та донести до людей перспективи,які відкриються, якщо вже зараз об’єднатися із Сокирянами у складі тих сіл, які погодив Равлик.

На зустріч прибули заступник голови Чернівецької ОДА Василь Гостюк, представники Чернівецького Центру розвитку місцевого самоврядування та голова Клішковецької ОТГ Василь Ченківський. Дуже дивно те, що люди, які ініціювали ці збори і позиціонували їх, як такі, що мають узгодити рішення про приєднання до Сокирянської ОТГ, не запросили на цю зустріч ЖОДНОГО представника міської ради. Звичайно, не рахуючи вже всім відомого «помічника» Равлика – Олександра Гринюка, що прибув у Сербичани, вочевидь, щоб оперативно повідомляти про хід зустрічі своїм керівникам.

Варто зауважити, що у Сербичанах пан Гостюк не добився такого ж результату, який напередодні був, до прикладу, у Кормані. Адже тут актив села – депутати та члени виконавчого комітету, не дали обласному посадовцю завести людей в оману, а вимагали від чиновника чітких та правдивих відповідей на зрозумілі для селян запитання. І якби вони не намагалися, як кажуть «перевести стрілки» на депутатський корпус Сербичан, людям пояснили, що саме представники Сокирянської ОТГ гальмують реформу децентралізації – своїми безглуздими рішеннями, судовими позовами та незрозумілою позицією. На зустрічі прозвучало цікаве запитання: чому пан Равлик не довів, як вони можуть ефективно працювати, об’єднавши всі села, які прагнуть бути в Сокирянській ОТГ? Цей тезис викликав цікавість більшості присутніх, але, на жаль, залишився без відповіді і пояснення.  Тож настрій зустрічі змінився і перейшов у русло конкретики і правди, чим не дуже були задоволені члени ініціативної групи та й сам обласний очільник Гостюк.

Про досягнення Клішковецької громади говорив тамтешній сільський голова Василь Ченківський. Дуже приємно було почути про здобутки та успішну реалізацію планів наших сусідів. Але, нехай пробачить нас Василь Матвійович, перед сербичанцями мав виступати не він, а міський голова Сокирянської громади – Василь Равлик.

Відтак, не отримавши жодної конкретної інформації, представники громадськості внесли пропозицію не голосувати про приєднання до Сокирянської ОТГ допоки обласна державна адміністрація не затвердить перспективний план. На противагу, ініціативна група запропонувала присутнім погодити приєднання. Але цю пропозицію підтримало тільки 10 людей, із більше ніж сотні присутніх сербичанців. Причиною цього стало невдоволення жителів Сербичан тим, що законодавча база не дозволяє їм отримати своє представництво у міській раді до найближчих виборів. Також обурила людей заява міської влади Сокирянської ОТГ стосовно навчального закладу. Адже багатьом відомо, що, будучи на подібному зібранні у Михалковому, Василь Степанович наголосив на тому, що Сербичанський НВК буде мати тільки перший ступінь освіти, тобто – початкову школу, а Михалківський НВК – два ступені. Ці слова підтвердив і сільський голова Михалкового. Тож люди не розуміють, чому Сербичани із бюджетом у півтора мільйона гривень повинні відправляти дітей, починаючи із 5-го класу,  до іншого села, а Михалкове, де бюджет трохи більше ніж 500 тис. грн. , збережуть у своєму навчальному закладі 9-річну освіту. Селян турбує, чому у цьому питанні не враховується фінансова складова.

Тож поки що село Сербичани залишається окремою адміністративною одиницею. Із бюджетом більше ніж 1 мільйон 500 тис. грн. вони ще можуть ефективно господарювати та втілювати задумані проекти. Бо ж гарантій, що після об’єднання, міська рада, у якій не буде представників села, виділить Сербичанам цю ж суму, – немає. Багато років актив села працює над поповненням бюджету, щороку отримують його перевиконання. Чимало у Сербичанах уже і зробили. Зокрема, відремонтували приміщення ФАПу, завершуються роботи у спортивній залі, капітально відремонтовано перший поверх дошкільної установи, планують утеплити фасад цього ж приміщення, прекрасно облаштували територію перед сільським будинком культури. Щороку Сербичанська сільська рада надає чималу фінансову допомогу навчально-виховному комплексу – закупили швейні машинки, телевізори, принтери, мультимедійні проектори, виділяють гроші на харчування школярів та навчальні підручники. На часі також ремонт та утеплення шкільної їдальні.

Що буде далі – покаже час! Але, поки що, сербичанці не готові ухвалити рішення про те, щоб стати частиною Сокирянської ОТГ у тому складі, якою її б хотів бачити мер Равлик. Адже за багато років його каденції у Сокирянах не відбулося жодних сенсаційних змін. Дороги у жахливому стані, комунальної техніки немає, у питаннях благоустрою – одні прорахунки, в роботі закладів, які підпорядковані міськраді, чимало проблем…

Є одне – підтримка частини депутатів, які одноголосно протягують рішення, спрямовані не на користь громади…