У Сербичанському НВК дитяча чуйність рятує життя птахів

Птахи! Їх можна побачити і почути скрізь: у парках, скверах, садах, лісах, на полях, біля водойм, у містах і селах або просто на вулиці.

Птахи — це пісня і політ. Це голоси наших лісів, полів, гір та пустель. Їхні пісні звучать на землі цілий рік. Їхні голоси ми чуємо вдень і вночі. Птахи — вірні наші помічники, захисники лісів, полів, садів.

Тому пернатих треба охороняти й берегти. Про них потрібно піклуватися і допомагати їм у скрутні хвилини, особливо  – взимку.

Зима – один із найскладніших періодів у житті птахів. Не тільки холод і рясний сніговий покрив згубно впливають на птахів, що залишилися зимувати разом з нами, а й брак і недоступність їжі – основного джерела для поповнення енергетичного запасу, без якого неможливо підтримувати нормальну життєдіяльність організму.

І, на жаль, не завжди пташці вдається знайти взимку необхідну кількість їжі. Згідно зі статистичними даними, у суворі зими з 10 великих синиць виживає 1-2. Ось чому так життєво необхідно підгодовувати птахів узимку та пам’ятати, що це лише підгодівля, коли птахи отримують від людини лише частину необхідної їжі, а решту свого раціону повинні знаходити самостійно в природі.

Саме тому відповідно до річного  плану роботи Сербичанського НВК у дошкільному підрозділі було проведено декаду допомоги зимуючим плахам «Як тобі живеться, зимова пташко?».

Дошкільнята разом з батьками виготовляли вдома годівнички. Юні захисники пернатих та їхні батьки дуже відповідально та творчо підійшли до роботи. Годівнички зробили з різних матеріалів: фанери, дерев’яних брусів тощо.

Вихователі та дітки  розвісили їх на деревах біля садочка і наповнили різноманітною їжею.

Синички, горобці та інше птаство часто прилітають до годівничок і радують дітей та вихователів Сербичанського НВК.

Дідик Ірина Анатоліївна,

 методист РМК ВОМС РДА