У Сербичанському НВК проведено захід «Зима, що нас зміцнила або 94 дні Євромайдану очима очевидців»

28 листопада в  Сербичанському НВК  згідно шкільного плану було проведено захід  «Зима, що нас зміцнила або 94 дні Євромайдану очима очевидців». З метою відродження патріотизму, національної гордості, любові до України  проведено конкурс української патріотичної пісні та слова.

Ініціаторами свята були учні 11класу та класний керівник Свірідова Л.І.

В конкурсній програмі взяли участь учні 1-11 класів яких підготували класоводи та класні керівники.

Почесним гостем цього дійства був випускник НВК,а нині воїн – строковик ,який знаходиться у відпустці Гангал Микола Іванович. У школярів з’явилася можливість поспілкуватися з Миколою.

Захід  розпочався з перегляду циклу відеосюжетів про останні новини зі Сходу. Хвилиною мовчання присутні вшанували загиблих.

Багато дітей (спочатку сором’язливо, а потім сміливіше) задавали питання, які їх цікавили: Про що думає людина, яка йде захищати свою державу? Що значить на війні братерство і дружба? Про що найчастіше думається там, де така тонка лінія між життям та смертю, зрадою і самопожертвою? Та багато інших запитань. І, звісно ж, всіх цікавило одне питання – коли скінчиться війна і всі люди зможуть жити мирно?

В рамках акції «Одягни та зігрій воїна» учнями школи було зібрано дві тисячі гривень, які адресували для свого односельчанина та його товаришів по строковій службі.

Урочисто свято завершилося традиційною «Молитвою за Україну»

Учні оплесками зустрічали і проводжали нашого героя.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 + 4 =