У Сокирянах каналізаційні стоки, що найменше з 4 багатоквартирних будинків та дошкільної установи без очистки потрапляють до річки

Журналісти та активісти, на відміну від продажної комісії на чолі з вусатим брехуном, знайшли істинну причину забруднення води у Сокирянах. Жахливій і вкрай кричущій ситуації з викидами у місті, яка відбувається за згоди міського керівництва  та директора КП «Сокиряни-благоустрій» потрібно ставити край. У той час, як всіх жителів райцентру цинічно пан Равлик переконував, що після введення  в експлуатацію багатостраждальних  та недешевих міських очисних споруд  всі каналізаційні стоки відводяться в річку Сокирянку в чистому вигляді. Це демонстрували і коментували свої звитяжні дії місяць-два… А далі – почалась епопея виведення на чисту воду…

   Куди стікають  нечистоти з багатоквартирних будинків, що розміщені по колишній вулиці Пушкіна, а нині Василя Стуса та по вулиці Симоненка, а також, ймовірно, дитячої дошкільної установи «Барвінок» ?! Цікаве запитання ? А ось і відповідь: мандруючи городами власників приватного сектору потрапляють  прямісінько у природню водойму поряд з каптажем «Шипіт».  На земельних ділянках, де фекалії збираються в колектор, а звідти прямують до річки, стоїть страшенний сморід, тим часом  власники домогосподарств втомились дихати нечистотами. Крім того, з усіх  мешканців багатоквартирних будинків, звідки нечистоти не фільтруються,  комунальною службою справно знімалася плата за послуги з водовідведення.

Поряд з цим,  всі ці міські злочинці, адже іншого слова по відношенню до сокирянської міської  влади вже важко підібрати, ретельно приховували даний факт. Адже телерадіоорганізацією  «Сокиряни»  двічі направлявся запит до КП «Сокиряни-благоустрій» з вимогою відповідно до Закону надати копії схеми вуличних мереж водовідведення та водопостачання, який пан Кучерявий проігнорував, на нашу думку, свідомо покриваючи злочини проти здоров’я, та,можливо,  життя сокирянців, свого патрона Равлика. Не міг не знати про несанкціоновані викиди з багатоповерхівок і колишній керівник держпродспоживслужби Сокирянщини Пан Чорнокожа, який вірно служить пану Равлику. В той же час пан Равлик, фінансуючи будівництво Сокирянських міських очисних споруд, яке було завершено у 2015 році,  теж свідомо допустив, на нашу думку, недбале та нецільове використання бюджетних коштів, адже стоки з усього міста Сокиряни до них не потрапляють.

Крім того, Сокирянський міський голова ввів в оману першого заступника губернатора Чернівеччини  Михайла Павлюка, укриваючи факти забруднення навколишнього середовища  КП «Сокиряни-Благоустрій»

На місці грубого порушення санітарних норм вже побував начальник відділу санітарно-епідеміологічного нагляду, організації розслідувань спалахів Головного управління Держпродспоживслужби  в Чернівецькій області В’ячеслав Чернявський та задокументував даний факт. Відтак віримо, що винні неминуче будуть покарані, а сокирянці вже зможуть пити якісну, чисту воду, а не технічну, яку нині продають за питну жителям Сокирян по 20 грн. 50 коп. за куб ! Дорожче, як у Києві!

P.S. В той же час вражає позиція авторитетних та безпристрасних на Чернівеччині, як ми вважали раніше, засобів масової інформації сайту «БукІнфо» під керівництвом пана Зарайського, телеканалу «ТВА» під керівництвом пана Пелеха та газети «Буковина» (редактор пан Ісак) які в гонитві за «мертвими американськими президентами» забули основні правила журналістики – правдивість та об’єктивність.  Тож лакмусовим папірцем чесності і порядності цих ЗМІ може стати найближчий візит  на Сокирянщину.

https://www.youtube.com/watch?v=JDqx91s057Q&feature=emb_logo                                                                        Р.Бузило