У Сокирянах любителі спорту та районна рада облаштували місце дозвілля

У суботу, 1 червня, численні сокирянці стали учасниками відкриття баскетбольного майданчика. Цей об’єкт дозвілля та спорту отримав право на життя завдяки ініціативі та наполегливості молоді міста. Ярославу Скаженюку вдалось об’єднати навколо ідеї аматорів спорту та заручитись підтримкою районної влади.

Не секрет, що вже більше року,  як Сокирянський міський голова, під приводом будівництва, зруйнував єдину відкриту баскетбольну площадку на території міста. Тож любителі цього виду спорту змушені були самотужки вишукувати місце для заняття спортом.

Ідеально підійшла для цих цілей асфальтована територія поряд з центральним стадіоном. Відтак молоді люди взялись її облаштовувати. Юнаки та дівчата знищили бур’яни, прибрали і благоустроїли місце заняття спортом. Кошти на придбання матеріалів і фарби для виготовлення баскетбольних щитів і розмітки поля люб’язно надали посадовці районної ради  та місцеві меценати. Тож результат не заставив себе довго чекати і в найкоротші терміни роботи були завершені – вимолювано розмітку, встановлено щити та сміттєві урни, висаджено вздовж огорожі туї.

Звертаючись до присутніх на урочистому відкритті реконструйованого баскетбольного майданчика,  голова Сокирянської районної ради Василь Козак зазначив, що йому було цікаво та приємно допомогти ініціативній молоді, адже це чи не єдиний об’єкт, запуск якого ініціювали самі люди, а влада лише посприяла.  Та пообіцяв облаштувати освітлення цього місця.

Відтак після урочистих промов та сучасних дитячих танців, випробували майданчик любителі спорту. У першому турнірі тут взяли участь три баскетбольних  команди з Сокирян і одна з Новодністровська. Негода цього разу не дала завершити змагання,  проте ніхто  не засмутився,  адже місце дозвілля функціонуватиме і надалі, а молодь сама слідкуватиме за її станом, так як  праця багатьох юнаків та дівчат вкладена в  цю загальну справу.