У Сокирянах мер підміняє слухачів семінару працівниками апарату міської ради під час лекцій обласних фахівців

Якщо бажаєте зіпсувати гарну справу, –  доручіть її виконання сокирянському мерові. Саме так можливо узагальнити все те, що твориться останнім часом у Сокирянській ОТГ. В той час як по всій державі вдало розвиваються сотні реформованих громад, у нас міська влада, складається таке враження,  всіляко паплюжить реформу децентралізації.

Днями на офіційному сайті Сокирянської ОТГ розміщено інформацію про те, що в місті відбувся обласний семінар. Довести до місцевих жителів нововведення та державну підтримку сільгоспвиробників  і  власників домогосподарств прибули спеціалісти громадської організації  «Буковинська асоціація сільськогосподарських дорадчих служб» та голова Чернівецького обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі.

Звичайно, цікаві лекції про впровадження Державних  та регіональних  програм підтримки сільськогосподарських товаровиробників,  змін у земельному законодавстві були б корисними для багатьох сокирянців, адже  земельні наділи  є одним з основним джерел поповнення бюджетів на селі. Ще доцільнішою, на нашу думку, є тема поліпшення житлових умов за рахунок  дешевих державних довгострокових пільгових кредитів на будівництво,  добудову, реконструкцію, утеплення,  та  придбання житла.

Втім,  іншої думки керівництво Сокирянської міської ради. Зал засідань органу місцевого самоврядування заповнили виключно працівниками міськради, розбавивши аудиторію кількома представниками аграрного сектору. Відтак замість того, щоб виконувати свої основні функції,  штат міської ради вимушений був виконувати роль статиста на зустрічі з обласними фахівцями.

Світлини, які додані до звіту про семінар,  яскраво відображають цю подію – кожен може перелічити працівників міської ради.  Що ж,  часи «совка» ще не пройшли у Сокирянах – заходи для галочки, роботи,  щоб списати гроші. А далі – хоч трава не рости?