У Сокирянах самовільно зрізали більше 100 дерев

Обурена громадськість Сокирянщини ретельно слідкує за перебігом подій навколо самовільного винищення багаторічних дерев на «Старо-Окницькій» автодорозі.

Ті, хто вже мав потребу видалити багаторічне насадження, або його частину, яке створювало незручності,   добре знають: дерево зрубати — це не проста особиста справа, якщо робити все так, як наказує буква закону. «Вердикт» багаторічним насадженням мають виносити місцева влада разом з екологічною службою.  А от як виявились нещодавно, близько сотні тополь знищені– одним махом. Як стало відомо журналістам «Телерадіоорганізації «Сокиряни», на минулому тижні невідомі особи зрізали тополі, що багато років тому були висаджені захисною смугою  вздовж автодороги, яка сполучала міста Сокиряни та Окницю сусідньої Молдови. З настанням часів незалежності проїзд було перекрито,  і гравійкою користувались лише місцеві аграрії, які доглядають багаторічні та щойно висаджені фруктові насадження. Однак навіть у такому глухому місці дерева мають право на життя. Проте, можливо, заважали «господарям» нових садів ?

Як повідомили у райвідділі міліції, до них звернулись жителі Сокирян з вимогою знайти  та притягнути до відповідальності осіб, які самовільно вирізали багаторічні насадження. У ході проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили виконавця робіт, жителя села Білоусівка. Останній повідомив міліціонерам, що його найняв чоловік на ім.”я Сергій, якого він знає в обличчя. Однак, ймовірніше, білоусівчанин приховує істинного замовника, адже за дивним збігом обставин тополі вирізані лише вздовж ділянки молодого саду. Безслідно зникла і деревина, яка могла бути використана на потреби територіальної громади.

Відтак міліціонери направили матеріали справи Державному підприємству «Сокирянське лісове господарство» для встановлення суми збитків та притягнення до відповідальності порушників відповідно за порушення статті 65-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Знищення або пошкодження полезахисних лісових смуг та захисних лісових насаджень» . Згідно з якою дане порушення тягне за собою накладення штрафу на громадян від п’яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від семи до дванадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Чи такого покарання заслуговують зловмисники, що нанесли значну шкоду природним ресурсам?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

67 + = 69