У Сокирянах велосипедисти виконували завдання та вивчали історію міста

Любителі велоспорту взяли участь у квесті «Чи знаєш ти своє місто?», організованому ГО «Сокиряни-Відродження» спільно із районним центром  творчості дітей та юнацтва, в рамках проведення Європейського тижня мобільності у Сокирянах.

Організатори придумали легенду та на карті міста визначили контрольні точки – визначні та історичні будівлі, які учасники мали знайти і сфотографуватись на їх фоні. Впродовж півтори години 4 команди різного віку мандрували райцентром,  вишукували цікаві факти, заробляючи залікові бали. Дехто навіть звернувся за допомогою до працівників районної бібліотеки. Ще б пак, адже завдяки спонсору заходу – приватному підприємцю Юрію Ротарю переможці та призери мали змогу здобути солідні грошові нагороди.

Найбільшу кількість балів, а у підсумку – перемогу, здобула команда «Окмос», на її рахунку – 2650 балів. Другими стали велолюбителі із команди «Юність», здобули – 2200 балів. Бронза квесту – за «Шахтарем», за знання історії свого міста вони отримали 1250 балів. На четвертому місці опинилися учасники збірної «Патріот», на своєму рахунку вони мали 900 балів.

Незважаючи на те, що це був свого роду конкурс, а, отже, є переможці та переможені, велоквест приніс сокирянцям масу позитивних емоцій, неймовірних вражень, миті дружнього спілкування. А головне – популяризацію велосипедного транспорту, який стане не тільки вірним помічником і підтримуватиме вас у здоровому дусі, а й принесе користь для екології нашого рідного краю!